resim
Ahmet Yılmaz Çalık
Mevki:Stoper
Doğum:26.02.1994
Ölüm:11.01.2022 (27)
Uyruk:Türkiye
  • 1162
    19 ağustos 2018 galatasaray göztepe maçında neden eleştirildiğini anlamadığım oyuncu.

    birincisi, stoper tandemi 'hadi iki kişi koydum, çıkın oynayın' denilecek bir yer değil. birbirlerine uyum vs. çok önemli. sürekli yedek oturan adamı bir anda ilk 11'e alırsanız illa ki bir performans kaybı yaşayacaksınız as oyuncularınıza göre.

    ikincisi, stoperlerin birbirlerini tamamlayıcı özellikte olması da çok önemli. ahmet ve maicon pereira roque birbirlerini tamamlayacak oyuncular da değiller. zorunluluktan anca oynatabilirsiniz bu ikiliyi.

    tüm bunlara rağmen ahmet dün en azından vasat seviyede oynamıştır. yedek stoperden ne bekliyorsunuz bir de onu anlasak tam olacak. senelik 900.000 euro alan, türk oyuncu statüsünde, 24 yaşında ki uzun süreler daha yedek olarak bize hizmet edebilir * * * senelik 900.000 az mı diyen olacaktır ki bence de çok. ancak piyasa bu.

    şu anda takımda stoper bölgesi alarm veriyor. geçen yıl jason denayer ile beraber 3 iyi oyuncumuz vardı. şimdi iki kaldı ki bunlardan serdar aziz cam adam. ahmet'le bu iş yürümez, ben de farkındayım da herkese bu kadar yüklenilmesini doğru bulmuyorum. adamın yetenekleri bu kadar. ayrıca takımda herkes ilk 11 seviyesinde olacak diye bir kural da yok ve dünyada böyle bir takım da yok. illa ki birileri de yedek olmak zorunda. ahmet de bizim yedeğimiz olabilir. gönderince ne yapacağız? başka türk iyi stoper mi var?
App Store'dan indirin Google Play'den alın