resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 1857
    n'diaye gelirse, ki öyle gözüküyor, satmamız gereken oyuncu.

    kendisini gerçekten seviyorum. zaten sevmemek için hiç bir taraftarımızın olmadığı gibi benim de bir sebebim yok. çalışkan, az para alıyor, görevini yerine getirmeye çalışıyor. ffp sınırlaması olmasa ve satılsa çıngar çıkartacak ilk kişilerden biri ben olurum ama bu durumda en mantıklı olan garry'nin satılması.

    satılmasını istememin sebebi, takımda en fazla para edecek oyuncunun garry olması. bu sebep tabi ki yeterli değil. bakınca, en çok eden oyuncun en değerli olanıdır o zaman niye garry'i satıyoruz ve zayıflıyoruz diye sorabilirsiniz. böyle düşünmemin en önemli sebebi takım içerisinde oyuncular arasında ikamesi en kolay oyuncu garry. şuan yunus,sinan,onyekuru ve feghouli gibi kanat oyuncularımız var. bunun yanı sıra belhanda ve emre gibi kanatlarda oyun kurucu olarak oynayabilecek oyuncularımız var. onyekuru ve belhanda sol açık bölgesinde rahatlıkla istediğimiz verimi alabileceğimiz oyuncular. fatih hoca emre çolak'tan aldı o verimi, belhanda'dan daha çok alır.

    belhanda, 2017-2018 sezonunda bursaspor deplasmanında ikinci yarı sol açık gibi oynamış ve maçın dönmesine çok büyük katkısı olmuştur. sol açık oynamak, forvet arkası veya 8 numara oynamaktan daha kolaydır. orta saha oynarken 360 derece oyun görüşü olmalı ve ona göre çalım ve pas girişiminde bulunulmalıdır. yapılan her hata kalende tehlike oluşturabilir fakat kanat oyuncusunu genelde sadece bek veya açık oyuncusu karşılar. takımın en iyi orta açan ismi belhanda olduğuna göre sol kanatta daha faydalı olabileceğini düşünüyorum.ayrıca kanat oynarsa top kayıpları daha az olur diye düşünüyorum. onyekuru da atletizmi ve çabukluğuyla o bölgede ilk alternatifimiz olabilir.

    gitmesini istememdeki diğer sebep ise, repertuvarının çok kısıtlı olması. sağa çekerse şut çekiyor ki, bu konuda çok iyi olduğu söylenemez. sola giderse kötü yerden orta açıyor. hızı ve gücüyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. 34 maçın en az 32'si rakip sahada oynayacak bir takım için gerekli top tutma farklı meziyetleri bulunmamakta. yani, garry'nin maksimumu bu gibi.

    şampiyonlar liginde daha açık alanda oynayan takımlarla oynayacağımız için rodrigues daha faydalı olabilir zaten bu yüzden takımda kalmasını isterdim ama mali şartlar bize buna zorluyor. görünen, satılsa takıma en az zararı verecek oyuncu garry. umarım iyi bir talibi ve güzel fiyata kendisin satarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın