• 2097
    sözlüğün inatla 4-2-3-1 sisteminden vazgeçemediğini görmemize neden olan 11'dir. hem de terim'in bizzat "geçtiğimiz sene 4-3-3 oynadık" demesine ve hazırlık maçları-akhisar-ankaragücü maçlarında sahaya 4-3-3 olarak dizilmesine rağmen...

    fatih terim'i seversiniz, sevmezsiniz. transferlerini ve oyuncu tercihlerini beğenirsiniz ya da eleştirirsiniz. ama kendi yaşındaki teknik direktörler çağ dışı kalırken, terim'in kendini yenileyebilen bir teknik adam olduğunu kabul etmemiz gerek. hadi medyayı anlıyorum. türk medyası hollandalılar harici kimseye 4-3-3'ü yakıştıramıyor da.. sözlük neden terim'e inanmıyor?

    terim bu sene de 4-3-3 oynayacak ve günümüz futbolunda avrupa'daki yükselen trend olan registalı düzende devam edecek gibi görünüyor. (en azından ilk 2 maç itibariyle bu şekilde oynadı.)

    velhasılkelam (transfer yapılmadığını varsayıyorum)
    -------------muslera
    mariano-serdar-maicon-nagatomo
    -------------fernando
    ----------belhanda-emre
    garry--------------------onyekuru
    ---------------gomis

    şimdii...

    -maicon hantal. donk da terim'in istediği gibi atik bir defans oyuncusu değil. defans göbeğinde bir soru işareti var.
    -terim linnes ile mariano'yu birbirine çok yakın iki oyuncu olarak görüyor. (sonuna kadar haklı)
    -gomis terim'in istediği forvet tipi değil, eren de değil. (zaten gomis gibi leblebi niyetine gol atabilen bir forvet varken, golün g'sini bilmeyen giroud'un fransa milli takımına çağrılıp 11'de oynuyor olması bir şeyleri anlatıyor olmalı)
    -feghouli... ben geçen seneki fiziksel yetersizliğini sezon öncesi kamp yapmamış olmasına bağlamıştım ama yok bir şeyler sorunlu. 32 yaşında yetenekli ama eli belinde kanat oyuncusu gibi oynuyor. anlamadım gitti.

    feghouli / gomis / belhanda üçlüsünden biri gidecek gibi. benim gönlüm gomis + feghouli'nin gitmesinden yana. (bilmeyenler için not. feghouli'yi bu sene satamazsak önümüzdeki seneden itibaren avrupa takımlarına 4.25m euro'dan fazlasına satamıyoruz. neden diye sormayın. sözleşmesine bu maddeyi koymasına izin veren büyük başgan dursun aydın özbeke sorun. )
App Store'dan indirin Google Play'den alın