• 7
    sanildigi gibi dinci safstasi degildir. dinimizden binlerce yil önce eski mezopotamya da, babil'de hatta çin uygarliklarinca uygulanan bir tedavi metodudur ve tahminlere göre 5000 yilllik bir geçmi$i vadir. hacamat bir tedavi yöntemidir. kupa tedavisi de denilebilir. islak olanina hacamat, kuru olanina kupa tedavisi veya bardak çekmece denilebilir. internette ara$tirildiginda islak olanina islak denmesinin nedenini vücuda jilet ile çizik atma sureti ile olu$an zararsiz kanamalardan ötürü oldugunu ögreniyoruz. ilk olarak michael phelps de görülen yuvarlak izler hacamat degil, cupping yani kuru kupa tedavisinin izleridir.

    hacamat tedavisi ile vücuttaki pis kan ve toksinler di$ari atilir. kadinlar regl gördüklerinden, kücük çocuklar ise mütemadiyen burun kanamasi geçridiklerinden bu yol ile kanlari bir nevi yenilenir. yeti$kin erkeklerde ise dogal yollarla (kan verme ve kavga dövü$ü saymiyorum) ikisi de görünmedigi için, hacamat yapilmasinda büyük fayda vardir.

    hacamat'in türkiye tarihi takriban bir 10 yil öncesine dayanir. 10 yil önecisine kadar hacamati bilen yoktu! fakat ne hikmetse ingiltere ve amerika'da ba$ari ile uygulanan bir tedavi yöntemidir.

    nasildi, batinin ilmini aliyoduk dimi? adamlar peygamer efendimizin tavsiye ettigi ve belirli günlerde yapilmasi sünnet olan bir tedavi yönetimin almi$lar, yillardan beri uyguluyorlar, biz de sıtarbakslarda 25 $ekerli vayt çaklıt moka içip, elimizde ayfonla 5000 yillik bir tarihçesi olan tedavi yöntemlerine dinci safsatasi diyelim.

    kim bilecek canim, ortamlarda tip okuyom dersin..
App Store'dan indirin Google Play'den alın