resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 2418
    sevmeyenlerinin geliştirdiği bir argüman vardı, 'ronaldo aslında çok iyi değil, bu seviyeye gelmesinin sebebi mevcut madrid kadrosu.'

    bu argümanın yanlışlığı bugün bir kez daha görüldü. (bkz: 15 ağustos 2018 real madrid atletico madrid maçı) tam tersinin doğru olduğu anlaşıldı. kadro ronaldo'yu yüceltmiyordu, ronaldo, kadroyu yüceltiyordu. bugün çoğu futbolseverin winner olarak gördüğü ramos, marcelo, modric gibi futbolcuların ronaldo öncesi cl çeyrek finalleri bile yok. ronaldo ise madrid öncesinde kendini manu ile zaten kanıtlamıştı. madrid'de ise oynadığı 9 yıl boyunca avrupa kupası finali kaybetmeyen takım, post ronaldo döneminde çıkılan ilk finali kaybetti.

    ronaldo sadece saha içindeki varlığıyla değil oynamasa bile kadroda bulunuşuyla bile başlı başına bir faktördü, ağırlıktı. takımın hırslı, kazanmaya aç, winner yönünü temsil ediyordu. oyuncular ronaldo ile oynadıklarının bilinciyle hareket ediyordu. onun isyanlar ve başarıya aç ruhu takım için bir rehberdi. bu yüzden özellikle finallerde real madrid yenilmez takımdı. onun artık resmen real madrid futbolcusu olmadığı ilk finali de işte bu yüzden kaybettiler. ronaldo'suz normale döndüler çünkü. artık onlarda herkes gibi kaybedebiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın