• 7
    farklı başlıklarda farklı bilgiler var. 2018-19 sezonu için naçizane basit bir özet yapmak isterim.

    kaynağı baştan belirtmekte fayda var.

    kaynak: uefa
    ( https://www.uefa.com/.../newsid=2562024.html )

    şampiyonlar ligi'nde play off turunda elenen takımlar 5'er m eur alacak. fenerbahçe gibi play off turuna gelemeden elenenlere bu aşamada bir ödeme yok.

    gruplara kalan takımlara meşhur tabirimiz ayak bastı ücreti 15,25 m eur.

    galibiyet başına 2,7 m, beraberlik başına 0,9 m eur prim.
    son 16'ya kalma primi: 9,5 m eur.
    çeyrek finale kalan takımlara 10,5 m eur.
    yarı final için: 12 m eur.
    finale kalan takımlara: 15 m eur.
    şampiyona: 4 m eur.

    süper kupaya katılım primi: 3,5 m eur.
    süper kupa galibine: 1 m eur.

    uefa'nın bu sene çıkardığı son 10 yıllık kulüp başarı sıralaması primlerinde durumumuz şu:

    biz son 10 yıl başarı sıralamasında 41. sıradayız. gruplara katılacak 32 takım arasında ise 21. sıradayız. ajax-kiev play off eşleşmesinden birisi geldiğinde kesin olarak 22.'liğe yerleşiyoruz. diğer play off maçlarına göre ya 22. kalacağız ya da 24.'lüğe gerileyeceğiz. bu da bu kısımdan bize min. 10 m eur, maksimum 12 m eur geleceğini gösterir. ayrıca güzel bir detay var. şampiyonlar ligi, şampiyon kulüpler kupası, uefa kupası, uefa avrupa ligi, kupa galipleri kupası ünvanı bulunan takımlara ekstra bonus verilecek lakin bunun bedeli belirtilmemiş.

    yayın gelirleri:

    burada dağıtılacak toplam ödül 292 m eur. her ülkenin federasyonu ile yapılan anlaşmaya bağlı olarak, ayrıca kulüplerin turnuvada oynayacağı maç sayısına bağlı olarak belirli katsayılarla dağıtılacak. yani mebla belli değil. kesin olan şu ki, şampiyon olarak ve ülkesinden giden tek takım olarak türkiye'ye ayrılan paranın %90'ına çökeceğiz. neden %100 değil? 3. ön eleme turunda elenen fenerbahçe'ye yayın gelirlerinden %10'luk bir teselli ikramiyesi verilecek. dolayısıyla öngörüm bize yayın gelirleri kaleminden, gruptan çıkamasak dahi 7-8 m eur para gelecektir.

    dolayısıyla şu an kesin gelirler toplamı: 15,25 m ayak bastı parası+yaklaşık 12 m sıralama ve uefa kupası ünvanı+8 m yayın geliri desek=35 m eur banko para eder. grup aşamasında inşallah toplayacağımız puanlar ve tur atlamamız halinde primler ise bunun üzerine eklenecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın