resim
Jamie Richard Vardy
Takım:Leicester
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:İngiltere
  • 59
    güney yorkshire'ın sheffeld şehrinde doğmuştu çene reyiz. futbola da bir tutkundu ki, anlatılmaz. hareketli ve inatçı bir çocuktu muhtemelen.
    fifa oynarken hep 'world class' seçerdi rakibini. çayı üçte bir sütle içer, bardağın dibini bırakmazdı, süt ziyan olmasın diye.
    çarşambaspor altyapısında denedi şansını ilkin. (sheffield wednesday fc)* oranın çarşambaspor'u buranınkinden iyiydi. o dönemler şimdinin championship'inde idiler.
    sheffield şehri de oranın karabük'ü. çeliğiyle ünlü bir şehir. tam futbol romantiklerine hitap ediyor.
    tutunamadı çene reyiz. 16'sında hocası çağırdı kendisini:

    "-olm yol yakınken başka bir şey dene lan."

    eve geldi, babasına söyledi durumu. babası:

    "-oynama demiyorum oğlum, hobi olarak gene oyna da, sen gene de keşke ssk'lı bir iş bulsan."

    hobi olarak devam etti reyiz. tahtaköprü çelikspor'da (stocksbridge park steels) 4 sene daha altyapı oyuncusu oldu. yirmi yaşında çıktı a takıma. çıktığı sıralarda tahtaköprü 8. ligde oynuyordu. ( unibond league first division north)

    ilk sezonunda 12'si ligde toplam 16 gol attı. diğerlerini nerede attı diye şaşırdınız değil mi? orada kupa organizasyonları 8. ligi bile içeriyor arkadaşlar.

    2008 haziranı, bizimki ve arkadaşı bir akşam pubın birine girdiler. girmeden iki üç kez önünden geçip incelediler. kızla gidilecek pub değildi, en fazla ne denli pahalı olabilirdi? erkenden demlenmeye başladılar, göz ucuyla akıllı tv izliyorlardı. bir zaman geçti, bir avrupa şampiyonası maçı yayınlanmaya başladı. çene reyiz kırmızıları, arkadaşı beyazları desteklemeye başladı. beyazlar 1-0 öne geçti. kırmızılardan birisi sakatlandı, hakem değişikliğe izin vermiyor derken 2-0 oldu. çene reziyle makara yapıyordu arkadaşı. kırmızılarda oynayan sıska bir çocuk bitime on beş dakika kala bir plase ile topu ağlara yolladığında maçın gidişatı değişmişti. son on beş dakikada kırmızılar iki gol daha atıp 3-2 kazandılar. kırmızıların ateşini yakan sıska çocuk 21 yaşındaki arda turan isimli bir genç idi. çene reyiz efkarlandı. aynı yaştaydılar. arda bir milli takımı gruplardan çıkarırken çene reyiz erkenden kalkıp yarın fabrikaya yetişmeyi düşünüyordu.

    ikinci sezonunda ise on üçü ligde olmak üzere on sekiz gol attı. yükselişe geçmişti. yükseliş derken öyle çok da şey olmasın, 7. lige yükseldiler (unibond league premier division) .
    bir üst ligde ise on dördü ligde olmak üzere on dokuz yok attı. gıdım gıdım yükseliyordu.

    o sıralarda en manyak fm patch'ı dahi çene reyizi içermiyordu. içerse senelik bin pounda yarım zamanlı alabildik tahminen, yarım zamanlı.gerçekte de yarım zamanlı oynuyor, kalan zamanlarında fabrikada çalışıyordu.
    bizimki yuvadan uçmuş, yeni 7. lige yükselmiş halifax town'a geçmişti. yıl 2010, kendisi 23 yaşında ve 7. ligdeydi.

    yaşıtı aaron lenon dünya kupasında ingiltere adına sahaya çıkıyor; ingiltere forvetsizlikten kırılıyorken, bizimki yine bir pabda arkadaşına dönüp, heskey'den ne kadar kötü olabilirim ki diyordu. o turnuvayı evinden takip eden çene reyiz de heskey de aynı sayıda gol attılar. o gün orada olması gerekenin bizimki olduğuna inanan anne babası dahil birkaç kişi ya vardı ya yoktu. o turnuva'da almanya 4-1 yenerek ingiltere'yi elediğinde almanya'da en ileri uçta thomas müller oynuyordu.

    o sezon bizimki tam 27 gol attı. takımı bir, kendisi ise iki lig terfi etti. yirmi dört yaşında beşinci lige transfer olmuştu 2011 yazında. bizim ligimizde bölgesel amatöre tekabül ediyor. bu seferki kulübünün adı ise fleetwood town idi. ingiltere konferans liginde, yani beşinçi ligde idiler.

    tam o sıralarda üç sezon önce avrupa şampiyonasında milli takımı sırtlayan arda da atletico madrid'e geçmiş ve yeni bir kariyer çiziyordu.

    o sezon patladı sarışın. 3'ü fa cup'ta olmak üzere 34 gol 17 asist yaptı. takımı 103 puan ile 4. lige çıkarken kendisi 1 milyon pound'a leicester'in yolunu tuttu. 25 yaşında ikinci lige yükselmişti. bence o seviyelerde tutunup emekli olsa çok başarılı bir kariyer çizmiş olurdu.

    leichester forumlarında 'lanet olsun seni aşağılık şey'ler havada uçuştu. beşinci ligden yirmi beş yaşında oyuncu alan yönetimin ne madırfakırlığı kaldı ne hırsızlığı.

    haksız da sayılmazlardı. bölgesel amatörden 500 bin euroya 25 yaşında oyuncu getirsek kulüp binasının önünde soyunurum arkadaşlar.

    vardy o sezonun yarısını kulübede geçirdi. size birşey söyleyeceğim arkadaşlar. bu adamın hayatı gerçekten filmdir. o sezon play-of mücadelelerinde kendisi yerine sahaya çıkıp iki maçta sıfır gol atan sabi bugün en zirvede. harry kane.

    2013-2014 sezonu ise nihayet dediğimiz sezon oldu. leichester 102 puanla championship'te şampiyon olurken 27 yaşında ilk kez en üst ligde görev alacak olan vardy de 16 gol, 10 asist istatistiği yapmıştı.

    tam iki sezon sonra vardy bir sezonda 24 gol, 8 asist yaptı ve leichester en yakın rakibine 10 puan fark atarak premier lig şampiyonu oldu.

    8. ligde futbola ilk başladığında 2006 dünya kupasını alan italya'nın kalecisi buffon ile de, euro 2008'de ingiltere'yi 4-1 yenip eleyen almanya'nın forveti müller ile de ingiltere forması ile karşılıklı oynadı. her iki maçta da gol attı. yalnız arda ile karşılıklı oynayamadı milli takımda. aslında türkiye'ye karşı forma giydi ama artık arda forma giymiyordu türk milli takımında.

    nereden nereye tahtaköprülü vardy.
App Store'dan indirin Google Play'den alın