• 456
    alma konusunda menajer önerilerini, eğer takip etmediğimiz liglerde mücadele eden (mesela sırbistan) ve en az bizim kadar galatasaray’ı seven (mesela prekazi) bir adam tarafından önerilen adamlar dışında reddetmek son derece doğru bir tutum. zaten menajer öneriyorsa, ya işi para kazanmak olduğundan fiyat çekecek ya da oyuncunun sana geldikten sonra da aklını çelecektir.

    öte yandan pazarlama konusunda çok nitelikli menajerler var. bunların bağlantıları, portföyleri o kadar sağlam ki, seni beni bile bir yere satabilirler. örnek veriyorum; gomis zenci bir fransız değil de alfredo domenici diye bir italyan olsa ve menajeri mino raiola olsa şu anda top tier takımlardan birine 10+ m euro ile satılmıştı.

    “olağanüstü zamanlar olağanüstü önlemler gerektirir” mottosu ile yola çıkılarak, ahmet bulut olur, mino raiola olur, yaya toure’nin ukraynalı menajeri olur bunlarla anlaşıp, bizim adamdan beklentimiz x m euro, üstü senin dersen bu adamlar uğraşabilirler. misal veriyorum sözleşmesi biten x bir oyuncu ile belhanda’yı paket yapıp bir takıma satabilir. bu gerçekleşmeyedebilir elbette ancak menajerin çağrılıp satış konusunda yetki verilmesini denemek futbolda bir ilk olabilir, tutarsa işimize yarar, tutmazsa zaten satamadığımız adamları satamamış oluruz. parayı sadece satıştan komisyon şeklinde verirsek zarar da etmeyiz.

    bunun dışında denayer (tek olası ihtimal kendisi gibi duruyor) ve tercihen avrupalı bir 8 alıp kapatmamız, hem bizim motivasyon, hem de fatih hocanın teknik taktik çalışmalarını oturtması için en hayırlısı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın