resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 4031
    kendisinin nerede oynayacağına karar verecek olan futbol romantikleri değildir.

    kendisinin 8 numara oynamasını isteyen de futbol romantikleri değildir.

    8.5 numara diye bir pozisyon yaratan da futbol romantikleri değildir.

    her şeyi geçtim futbol romantiği ne amk?

    taraftar adamın takıma faydalı olmasını istiyor. onu 8 numarada oynatan fatih terim'in bizzat kendisidir. takımın 8 numara eksiği varken, mali durum da ortada iken ister istemez acaba o bölgede oynar mı sorusu herkesin aklına gelir. o bölgede oynayıp de ileri yönelimli bir futbolcu olacağı için de birileri 8.5 tabirini sıçmıştır. olay bu kadar basitken romantizm ne amk?

    adam 2. senesinde ve hala ne olduğu anlaşılamadı. bu adam bir talisca değil çünkü forvet arkasında oynayan ve gole yakın bir isim değil. ha öyle olsaydı bile arkasında tolgay ya da oğuzhan gibi bir oyuncu oynatmanız gerekir. mesela şu an fb guiliano'dan talisca mevkisinde bir oyuncu yaratmaya çalışıyor ama arkasında oynayan iki kazma yüzünden hayalete dönüşüyor.

    sneijder ikili mücadelere giren, top kazanan ya da koşan bir 10 numara değildi. sneijder bildiğin old school hücuma dönük, skorer bir 10 numaraydı. günümüz futbolunda bu tarz adamların yeri arkalarında sağlam bir çift taraflı orta saha olmadığı sürece de artık yoktur. o yüzden bu tarz futbolcular giderek ya kanatlara ya da 2. forvet pozisyonuna doğru evrilmektedir.

    belhanda'ya dönecek olursak, aslında fatih terim'in isteyeceği tarzda bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. sneijder'in ilk geldiği dönemde terim'in oyun planına nasıl uymadığını hep beraber görmüştük. orta saha ile ileri uç arasındaki bağlantıyı kuracak (8.5 sıçmığı buradan geliyor sanırım) orta sahada üstünlük kurulmasına yardım edecek, sağa sola top dağıtacak, yeri geldiğinde kanatlara da geçebilecek ve daha da önemlisi pres ve defansif oyuna katkıda bulunacak birisi belhanda. terim için gayet iyi bir seçenek aslında. ama adamın kafası yerinde değil. tuhaf bir ruh hali ve sinir harbiyle maçlara çıkması yeteneklerini emiyor gibi sanki. yoksa belhanda meziyetleri doğrultusunda çöp muamelesi gösterilecek bir futbolcu değil.

    gelelim takımımızdaki rolüne. takımda orta sahada kusura bakmayın ama ona ayak uyduracak, verkaça girecek, boş alana kendini atacak kimse olmadığı için o aradaki bağlantıda sürekli dikine çıkarak bir şeyler yaratmaya çalışıyor ve çoğu zaman da bunda başarısız olunca da taraftar onu topa tutuyor. bu adamın oyunu ndiaye varken çok daha iyiydi. o yüzden oyuncu alırken bireysel yeteneklerden çok takım mühendisliği ön planda olmalıdır. madem elinizde belhanda gibi bir adam var o zaman kusura bakmayın tempolu bir orta saha ile hareketli, araya koşacak bir forvete de ihtiyacınız vardır.

    yoksa, belhanda bu kadar işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın