resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 4029
    kariyerinin tavan yaptığı sezon 2011-2012 sezonu montpellier'in fransa şampiyonu olduğu yıldır. sezon boyunca on numara mevkisinde oynamış, sezonun bitimine 3 hafta kala fc evian thonon maçının 90+3. dk'sında gereksiz bir kırmızı kart görmüş son üç hafta takımı yalnız bırakmıştır. montpellier son hafta kendisi sahada olmadan auxerre'i 2-1 yenmiş ve tarih yazarak şampiyon olmuştur. sezon boyunca on numara mevkisinde oynamıştır.
    daha sonra transfer olduğu, dinamo kiev, schalketakımlarında zaman zaman sol kanatta oynasa da genelde on numara mevkisinde oynamıştır. iki takımda da istenileni verememiştir.
    2016-2017 sezonunda lucien favre'nin, nice takımına kiralanmıştır. o sene nice dante, balotelli, baysse i almış, bir önceki senelerde aldığı cyprien, seri, pereira, plea gibi futbolcularla iyi bir kadro kurmuştu.
    sezonun genelinde lucien favre'nin 4-3-3 ünde uzun süre 3'lünün sol kanadında oynamış, arkasında oynayan cyprien, seri, walter mükemmel bir uyum sergilemiş, ne zaman cyprien ağır bir sakatlık geçirmiş favre 4-2-3-1'e dönmüş belhanda'yı mecburiyetten on numaraya çekmiştir. belhanda geri kalan maçlarda on numarada devam etmiştir. nice o sezon uzun süre şampiyonluk yarışının içinde olmuş ama son haftalarda kaybedilen puanlar yüzünden potanın dışına çıkmıştır.
    o yıl nerdeyse nice'in bütün maçlarını izledim belhanda aklımda iz bırakacak hiç bir şey yapmadı, hatta galatasaray'a transfer olacağı söylenince şaşırdım, ihtiyacımız olan adam bu değildi hele hele sneijderi gönderip yerine alınacak adam bu değildi.
    o sezon o kadar parayı yatıracaksam transferleri çok zor olsa da cyprien, seri,plea'dan birine yatırırdım.
    takıma on numara olarak alınan belhanda, on numara özellikleri olmadığı görülünce, romantik futbol takipçileri tarafından, hayatı boyunca oynamadığı merkez orta saha '8 numara' ilan edildi, asist, ara pas, mücadele, hırs eksikliği görülünce, aynı romantikler tarafından hayır bu adam '8,5 numara' dendi.
    en son asistin asistini yapan, ayağına top çok iyi yakışan futbolcu yapıldı.
    romantikler yakında taç atılırken çok iyi pozisyon alıyor diye savunacaklar.
    belhanda'nın kariyeri `montpellier'den sonra düşüşe geçti ve hala düşüşte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın