resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 2236
    kendisi ve fernando hakkındaki yorumlara baktıkça çok şaşırıyorum. özellikle 10 ağusto 2018 ankaragücü galatasaray maçı ve 5 ağustos 2018 galatasaray akhisar maçı'ndan sonra okuduklarım gerçekten beni çok şaşırttı.

    donk şuan takımımızın en büyük problemi olan yavaş oynamanın en büyük sebebi. özellikle defansif anlamda. top rakipteyken sürekli jogging yapıyor.
    5 ağustos 2018 galatasaray akhisar maçı 'nda bir pozisyonda , belhanda korner kullanmıştı. korner sonucu akhisar takımı kontraya çıktı ve korneri kullanan belhanda hamle yaparak topu kornere gönderdi. donk kadraja giremedi pozisyonda. yine aynı şekilde 10 ağusto 2018 ankaragücü galatasaray maçı'nda ankaragücü'nün girdiği pozisyonlara baktığımızda uzaktan izlemekle ve paralelde jogging yapmakla meşgul. ilk yediğimiz golde onyekuru rakiple boğuşurken, tam 2 defansın önü olan bölge niye o kadar boş? oranın oyuncusu kim?

    temposu çok düşük olan bir oyuncu donk ve bu tempo düşülüğü bizi hem ofansif hem de defansif olarak etkiliyor. (bkz: 5 ağustos 2018 galatasaray akhisar maçı)'nda donk çıkıp yerine selçuk girdiğinde bile daha derli toplu oynamaya ve hızlı hücum etmeye başladık.

    donk'un oynamasının ikinci bir handikapı ise, ligin en iyi 6 numarasından faydalanamıyoruz. 6 numara ile 8 numara arasında çok fark vardır. 6 numara topu ilk alan oyuncudur ve stoperlerin önünde son kesicidir. 8 numara yeri geldiği zaman driplingle adam geçer, yeri geldiğinde ilerde pres yapar ve çoğunlukla arkası dönük top almak zorunda kalır. sen fernando'ya bunları yap dersen fernando'dan faydalanamazsın ve 3 hafta sonra fernando gitsin denmeye başlarsın.

    başka bir handikapı ise çok az topla buluşması. (bkz: 10 ağusto 2018 ankaragücü galatasaray maçı)'nda 42 kere topla buluşup, yüzde 81 pas yüzdesiyle oynamış. geçen sene aynı dönemlerde tolga ciğerci, 90 kere topla buluşup yüzde 95 pas yüzdesiyle oynuyordu ve donk'tan çok çok daha fazla koşuyordu.

    donk'un topu alıp, kalçasını dayayıp, yavaş yavaş rakiplerine çalım atması boyuyor galiba gözümüzü ama şuan temposuz oyunumuzun, rakip kim olursa olsun, topu rakibe vermemizin en büyük sebebi iki tane 6 numara ile oynuyor olmamız. mutlaka ve mutlaka arkası dönük top almasını bilen bir 8 numara alınıp, fernando 6 numara geçmeli. donk ise maçın son dakikalarında defansa yardımcı olarak girebilir.

    şampiyonlar ligi'nde donk- fernando ikilisiyle başlarsak maç sonunda fernando'nun yanında 40 sayısını görebiliriz. bunun kötü anlamda olacağını tahmin etmişsinizdir.

    edit: düzenleme
App Store'dan indirin Google Play'den alın