• 245
    birilerinin çindeki gibi kendi para biriminin değerini düşürerek ülkesini ucuz iş gücü cennetine dönüştürmeyi denediğini düşünüyorum. yoksa bu kadar basiretsiz fikirler, yangına müdahalesiz kalmalar açıklanabilir değil.
    milli damadımızın hem cari açık küçülecek hem istikrarlı büyüme olacak gibi türkiye için çelişki içeren konuşmasını başka türlü açıklayamıyorum.
    üretim yapmayan bir ekonomide bu çin modeli nasıl olacak merak ediyorum. dış yatırımcıları çekip burada üretim tesisi kurduracak desem, ülkede düzgün işleyen bir kamu kuruluşu yok. buna denetçiler ve hatta adli kurumlar dahil. yabancı yatırımcı güvensiz ortama gelmez. daha bugün doğuş grubu refinansmanı güzel haber diye ortalara saldı. kendi iç yatırımcın geleceği karamsar görüyor refinansmana koşuyor, dış yatırımcının aklını nasıl çeleceksin.
    amerikanın ve avrupanın tecrit grubu olarak gördüğü şangay 5lisine göz kırpmaksa amaç türkiyenin buradan ne kazanacağını merak ediyorum.

    bu açıdan bakarak zamanında döviz borçların dönüşümünü sağlayan ünal aysal'ın vizyonerliğine şapka çıkarıyorum. böyle bir ortamda da bu sene için en azından 2018in sonuna kadar şampiyonlar liginden çok ligi önemsememiz gerektiği kanaatindeyim. olası bir gruptan çıkma ve amerikadaki kongre seçimleri sonrası durulacak piyasalardan alınan güçle devre arası transferleri daha akılcı duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın