• 223
    yükselmesinin en temel sebebi ekonomiyi demir ve işçilik dışında hemen hemen herşeyi yurt dışından ithal edilen ve oluşan ürünün de yurt içindeki vatandaşlara satıldığı dışarı bir ürün satılıp para girdisi sağlamayan inşaat sektörü üzerine inşa etmemizdir. kendi çalıştığım 3. havalimanından örnek vereyim. yabancı bankalardan kredi alınıyor. alınan parayla onlardan iş makinesi malzeme vs kiralanıyor. paralarını yine geri almış oluyorlar. üstüne o parayıbi de faizi ile tekrar ödüyoruz. bu durum ekonomimizi zayıf ve operasyon yapılabilir bir hale getirdi zamanla.

    peki şimdi bu kadar zayıflayan ekonomimize istedikleri gibi operasyon yapmalarının sebebi ne? rahip mi? tabi ki değil. zaten o adam rahip de değil. ajan. bi rahibin 9 tane telefon hattı olmaz. ekonomiye yapılan operasyonun asıl sebebi tsknın suriyeye girip sınır bölgesini temizlemesi. abd ye görüşmeye giden heyetten ilk istedikleri şey idlibi tamamen boşaltmamız olmuş.

    seçimden önce doların 8 liraya kadar yükselebileceğini duymuştum ekonomiyi çok yakından takip eden birinden. şuanki yükseliş beni hiç şaşırtmıyor ancak 8 den sonra yükselirse şaşırmaya başlarım.

    dolar uru ve euro kuru ortada. türk ekonomisi nedeniyle türk futbolu da çok zor bir süreçten geçiyor ve bu süreçte ffpden yediğimi kısıtlama bize ilaç gibi gelecek. şu süreçte yurt dışında taksitli bonservisle oyuncu almak büyük risk, yurt içinden euro ile oyuncu almak da öyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın