• 209
    önceden de belirtmiştim, banka personeli olduğumu. doğal olarak ekonomi ve finans ile daha bir haşır neşirim. soruyorlar bana ne zaman düzelecek piyasa diye. ben de diyorum, bir papaz yüzünden koca ülkenin parası değersizleşiyorsa geçmişler olsun. bu saatten sonra düzelse nereye düzelecek? dolar geri gelse nereye dokunacak? faizler inse nerede kalacak?

    4 sene önce bankada verdiğim kredilerde oranım yıllık yüzde 16 idi. bugün gelen müşterilere kredi kullandırımımı yüzde 31 üzerinden yapmak zorundayım. yüzde 31'den kredi alan esnaf, yıllık yüzde 60 kar edecek, karının 31'ini bana verecek, kalan yüzde 29 kar'dan personel-vergi-genel yönetim gideri ne yüzde 20 ayıracak, firma sahibi de yüzde 9 kar etmiş olacak. yapma ya :) var mı bu ülkede yüzde 60 kar marjlı bir sektör? varsa yeşillendirin beni, bankalarda sürünmeyim.

    geçen sene bugün asgari ücret alan bir personelin maaşı 446,93 dolardı. bugün asgari ücret alan personelin maaşı ise tam tamına 278,75 dolar.

    2 aydır araba almak için araştırma yapıyordum. 2 ay önce 42-43 bin bandında olan arabayı haftabaşında 48'e aldım. bugün aynı arabaya 50 diyorlar. görünürde 2000 tl kazanmış gibi gözüküyorum daha 5 günde. ama düz mantık hesabı yaramaz bu işlerde. cebimizdeki her bir türk lirası, her saniye değerini kaybediyor. altınızdaki araba, oturduğunuz ev, cebinizde telefon istediği kadar değerlenebilir. şunu asla unutmayın, mevcut birikiminizi ikame edecek ürünlerde aynı oranda ve hatta daha hızlı bir şekilde değerini katlıyor.

    tüm bu gelişmelerin ışığında ülkenin vatandaşları ve önde gelen siyasilerinin kullandıkları bazı cümleler ise şöyle;
    -ekmeği dolar ile mi alıyorsunuz?
    -banane kurdan, ben hep 50 liralık benzin alıyorum.
    -onların doları varsa bizim allahımız var.
    -dolsa ne olur dolmasa ne olur?

    şimdi ben de size soruyorum. bu ülkenin ekonomisi düzelir mi?

    düzelir kardeşim. doların geleceği psikolojik alt sınır 5.50 tl artık. 5.50 lere düzelmek derseniz elbet düzelir. ha kulağınıza da küpe olsun, dolar gördüğü yeri unutur mu? asla! dolar bugün 75'lerden geriye gelse, aklında tekrar 75 seviyelerini test edecek ve hatta kırmak isteyecek. düzelir düzelir, dolar 6 tl olduğunda da geleceğim buralara, o zaman da düzelir diyeceğim. çünkü bu ülkede dolar düzelmez dersen başın belaya girer.

    şükür dolar düzelmeye devam ediyor. bu yazıma başlarken dolar 5.74 idi. yazımı bitirdiğim an itibariyle dolarımız 5,89.

    her saniye ülkemizin ekonomisi daha düzeliyor. durmak yok, düzelmeye devam!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın