• 1748
    avrupada 10 milyon eurolar üzeri tranferler yapmış pek çok futbolcu içeren takım.
    çağlar söyüncü, enes ünal,cengiz ünder,cenk tosun,yunus mallı,hakan çalhanoğlu ,ömer toprak aklıma gelen ilk isimler.
    yine yüksek potansiyel taşıyan ligimizde de pek çok futbolcu var, abdülkadir ömür,yusuf yazıcı gibi.

    hatta 150miyonluk oğuzhan var onu hiç yazmıyorum:)

    şaka maka baya baya avrupada tanınan bilinen futbolcularımız olmaya başladı, ancak başarı bir türlü gelmiyor işte. bunun nedeninin birlikte oynama alışkanlığı olmayan bir takım olmamız olduğunu düşünüyorum. bu arkadaşlar avrupadaki örnekleri gibi ne yazıkki senelerdir aynı sistemde beraber oynadıkları bir yapıya konamadığı için bir türlü düzgün top oynayan bir takım olamıyoruz.

    bir diğer sebep de her me kadar yüksek ücretli transfer yapmış olsalar da bu arkadaşlar hala gelişme aşamasında ve milli takımda yüksek performans gösteremiyorlar.

    bu genç, ben adamım o adam değil triplerine girmemiş arkadaşlardan kurulmuş milli takım umuyorum ki düzgün top oynamaya başlayacak ve bizlerdeki milli takım nefretini kıracaklar.

    son not da yabancı sınırının bu transferlerdeki etkisi üzerine olsun. bu saydığım arkadaşların bir kısmı genç yaşlarda düşük ücretlere avrupaya gidip sıçrama yaptılar. yabancı sınırı olan düzende büyük takımlar bu tarz futboşcuları kadrolarına katarak yedek bekletiyor ve gelişmelerini engelliyorlardı. eminim ki o düzen devam etse idi şu an çağlar 25 milyon eurolar seviyesinde ingiltereye transfer olamayacaktı. ya da farklı bir örnekle eğer ki ozan tufan fenere gitmek yerine avrupadaki sıradan bir takıma gitseydi şu sıralar kendisi adına 30 milyon eurolardan bahsediliyor olabilirdi.

    biraz uzunca bir yazı oldu ancak çağların transfer haberleri üzerine bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum
App Store'dan indirin Google Play'den alın