resim
Cüneyt Çakır
Görev:Eski Hakem
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 1883
    türkiye kamuoyunun %999999999999’u, 5 ağustos 2018 galatasaray akhisar maçında cüneyt çakır’ın verdiği sarı kartın gülünç olduğunu söylüyor. yani hemen hemen bütün türkiye kartın kesinlikle kırmızı olduğunu söylüyor. bunların arasında rakip takım kalecisi fatih öztürk, hatta pozisyonun diğer kahramanı danny de var.

    ancak, bazı sıyrıklar sadece cüneyt’i biraz olsun korumak için sarı da verilebilir demişler. şimdi maçın hangi takımlar arasında olduğuna bakmaksızın, galatasaray aleyhine olmasını zerre kadar dikkate almaksızın diyorum ki, bu pızisyona sarı diyenlerin bakırköy’de tedaviye tabi tutulması gerekir. isterse babam olsun bu böyle.

    cüneyt çakır, avrupa’da bu tür bir pozisyonda sakın sarı kart çıkarmasın bütün avrupa’ya rezil oluruz. türkiye’de rezil olmak imkansız olduğundan bu karar yine sindirilir ama avrupa’da asla sindirilemez. böyle bir karar vermesi halinde avrupa’da bir daha düdük çalamaz. (gerçi çalmasa iyi olur ama.:)

    fatih altaylı da bu pozisyonla ilgili aynı kanaatte. yani kart kırmızı olmalı diyor ki buna kimsenin itirazı yok. ancak cüneyt çakır’ın dünya kupasındaki arjantin nijerya maçındaki var’a müracaat ettiği karar ile ilgili söyledikleri tamamen yanlış. o pozisyonda cüneyt çakır doğru karar vermişti. top arjantinli’nin kafasından sekmişti ve kolunun açısı da doğaldı, yani kolunu aşırı biçimde yukarı kaldırmamıştı. nitekim fifa hakem komitesi de kararı doğru bulmuştu ki cüneyt çakır’a yarı finali verdiler. ancak yarım doktor’un candan etmesi misali fatih altaylı da yarım futbol bilgisiyle cüneyt’in bu iki kararını da yanlış bulmuş ve ikisini de gömmüştür. halbuki dünya kupasında verdiği karar %100 doğru, süper kupa maçında cerdiği karar %100 yanlıştı. bu ikisini birbirinden ayıramayan türk spor kamuoyu, maalesef kafaları karmakarışık etmiştir yine.

    körler misali düşe kalka ilerliyoruz işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın