resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 606
    bence bu işi iki tarafın da memnun kalacağı şekilde mümkün. koşullu satın alma opsiyonuyla kiralamak iki takım için de en doğru yol olacaktır. takımlar anlaşırsa emre akbaba alanyaspor ile 2-3 yıllık sözleşme yeniler. bize 1 milyon euro kiralama bedeliyle kiranır, eğer emre önümüzdeki sezon 20'den fazla lig maçına ilk 11 başlarsa atıyorum 3 milyon euro ile zorunlu satın alma şartı konur.

    bu durumda bizim için:
    -emre'yi deneme şansımız olur ve işlerin kötü gitmesi halinde 3-4 milyon euro değil 1 milyon euro kaybederiz. şu ana kadarki çoğu transferi bu yolla yaptığımızı ve tutmayanlardan rahatça kurtulduğumuzu düşünün, ne güzel olurdu.
    -eğer emre'den beklediğimiz verimi alırsak önümüzdeki sezon kafamızda soru işareti olmadan kadromuza katabiliriz. bu sezon nagatomo'da olduğu gibi.
    -bu senenin finansal fair playi için çok iyi olur. henüz maddi olarak işi rayına oturtamadığımızdan bunu başarabilmek için 1 sene daha süre verir bize. eğer emre başarı ve haliyle başarıdan gelecek maddiyat için bir yatırım transferiyse, bu yatırım sonuçlandıktan sonra gelen parayla yatırımın parasını ödeme ihtimalimiz doğar.
    -muhtemelen önümüzdeki sezon maddi durumumuz şimdikinden iyi olacak. hele ki başarı gelirse seneye bu parayı nispeten daha az zorlanarak veririz.
    -seneye yabancı sınırının daha da daraltılması muhtemel. yabancı kuralı değiştiğinde emre daha da değerli olacak. eğer emre konusunda kararsız kalırsak ve çok iyi iş yapamazsa o işin de sonucunu bekleme şansımız doğabilir.

    alanyaspor için:
    -eğer emre alanyasporlu yöneticilerin iddia ettikleri kadar iyiyse toplamda şimdi satsalar kazanabileceklerinden daha çok para kazanırlar.
    -normalde seneye emre'yi yok pahasına kaybedecekken eğer emre bizde tutunamazsa emre ile devam etme şansları olur. alanya'da oynamayı isteyen bir emre ile devam etme ihtimalleri olur.
    -ılımlı yaklaşım vesilesiyle; oynatmayı düşünmediğimiz ve onların oynatabilecekleri genç oyuncuları kiralama şansları olur, en azından şimdiki gibi galatasaray camiasının antipatisini/nefretini kazanmazlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın