• 79
    şu an 1 eur = 5,98 tl. gün içinde 2 kez 6,00 tl'ye yaklaşıp geri döndü ve uzun vade trendi artış yönünde devam ediyor.

    ham maddesini tl alıp, ürettiği ürünü ihraç eden ve cirosunu euro toplayan bir ihracatçı, tl olarak hedeflediği bütçesinin önemli bir bölümünü kur farkından tutturuyor. peki tl kazanıp euro ödeme yapan şirketler? futbol kulüplerinin de dahil olduğu bu grup uçuruma doğru sürükleniyor. tff ya da spor bakanlığının bir önlemi var mı? onların odak noktası yabancı sınırı...

    bu ortamda en azından her sene düzenli olarak şampiyonlar ligi'ne gidip bir miktar euro kazanmak bu açıdan çok önemli. 2017-18 sezonu şampiyonluğunun ne denli önemli olduğunu sırf bu perspektiften bile daha iyi kavrıyoruz. bundan sonra istikrarlı olarak şampiyon olmalı ve ön eleme görmeden yıllarca devam etmeliyiz.

    malum kulübün benfica'ya elenmesi de bu bağlamda hayati anlam taşıyor. hem bizim için, hem kendileri için. ciğerci kedisi gibi beklemekteyim. romantizmin ve rakibi desteklemenin anlamı yok. 10 mio eur demek şu an 59 milyon 800 bin tl demek.

    bir diğer önemli konu, nefret ettiğim şikeci başının yıllarca vurgu yaptığı nokta. tff, havuz, yayıncı kuruluşun büyük kulüplere değerince para vermemesi ve desteklememesini gündem yapmaya çalıştı ara ara. karşılığını bulamadı. (hoş, boş konuşarak bir halt edemezdi zaten. şike yaparak ülkeyi rezil ettikleri gibi örtbas ederek de sıvadılar. kulüplerinin şimdiki haline şükretsin. değil havuz geliri, 3. ligde batıp yok olmak yerine kollandılar.) konunun özeline dönecek olursak onlar ligin markasını el birliğiyle batırırken havuza, tff'ye, yayıncıya da kimse sert reaksiyon verip gereğini yapmadı. küçük kulüpler zaten aman büyüklere bir şey olmasın da büyük pastadan olmayalım kafasındalardı.

    uyanık bein sports'un üyelik yenileme konusundaki çakal politikasıyla karşılaşanlar bu durumu daha iyi anlıyor.

    kısacası nakit kraldır. döviz nakit toplamak çok önemli. kulübümüzün agresif şekilde buna odaklanması gerekli. daha önce de yazdım. sponsor bile yabancı olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın