• 62
    sadece 5 ağustos 2018 galatasaray akhisarspor maçı ile ilgili değil, kadronun durumu, hazırlık maçları ve hamleler gösterdi ki 2017-18 sezonundan ileride hiçbir şey yok takımımızda. geçen sene yakalanan sinerji ve motivasyon da olmayınca rezalet, sinirden delirten bir oyun ortaya çıkıyor. ver pas-al pas yapan tandem, topla % 70 oynayan ama çok büyük oranda kendi 1. bölgesinde amaçsızca top gezdiren bir oyunsuzluk. öyle ki evirip çevirip, kıpırdayan kimseyi göremeyince maicon ile uzun oynayıp topu kaybeden bir plansızlık. ali sami yen'de değilsek sahada bilinçsizce gezen ama çok lakayt bir şekilde top kaybı yapan bir younes belhanda - sofiane feghouli ikilisi ve onlardan hiçbir şey olmayacağını anlayınca kendince bir şeyler deneyen ryan donk. plan, düzen, taktik yok gibi tıkanan oyuna 60 dakika sabır gösterip belhanda-eren değişikliği ve izleyen 10 dakikada feghouli-sinan(yunus*) değişikliği. 2017-18 sezonunda bu değişikiliklerle bir kere bile sonuç alamadık ama hala aynı şeyi deniyoruz. transfer için 9 ağustosu bekliyoruz, sabredeceğiz ama umarım yeni katılımlarla oyun planımızda bir değişiklik olur. bir maçla karalar bağlama olayı değil bu, geçen senenin aldatıcı etkisiyle biz iyiyiz havalarına devam edersek zehir olacak bir sezon öncesi imdat çığlığı. şu basit top kaybı ve tüm takımın geri koşma işini hala çözemedik ve mevcut 8,5 numaramızla* çözebilecek gibi de görünmüyoruz. nagatomo-garry mendes rodrigues işbirliği olmazsa dış sahada hala bir planımız yok. geçen seneden eksiğimiz ise harika bir başlangıç (ki burada topladığımız puanlar şampiyonluk yolunda çok kritikti) çok dominant bir gomis performansı (ki bu sene yanına yaklaşamayacak gibi görülüyor).
    fatih hocanın yaz yüklemesiyle, takımda kayıp az oldu, yazın beraber bir kamp yesinler 2017-18 sezonundaki eksikliklere çalışsınlar dedik ama şu ana kadar görünen bir adım bile yol alınmamış. yeni katılımlarla düzelme olur mu, olur ama nereye kadar olur, hangi seviye için olur? sadece lige konsantre bir takım iç saha performansıyla şampiyon oldu ama bu sene şampiyonlar ligi öncesi-sonrası maçlarından çok korkuyorum.
    şampiyonlar liginden hiç bahsetmiyorum bile ki bu kurguyla romantizm dışında bir beklentiye girmek kışın çok üzer.
    hazırlık maçları ölçü değil, akhisar maçı* tek bir maçla karalar bağlamayalım da neyi ölçü alalım. belhanda beğeneni var beğenmeyeni var kabul ama en fanatik destekçisi bile kabul eder ki hiç gelişimi yok geçen seneye göre. feghouli desen aynı yerde. yerinden oynattığımız fernando francisco reges'den aldığımızı verimi alamıyoruz. zorlu geçecek 2018 - 2019 futbol sezonu için nasıl umutlanacağım?
App Store'dan indirin Google Play'den alın