• 20
    bence red bull'dan ayrılmak istemesinin ilk sebebi kesinlikle verstappen. red bull takımı verstappen üzerine kurma niyetinde olduğunu baya belli ediyordu son zamanlarda. diğer sebebi ise red bull'un motor bulma sorunu yaşaması sonucu honda ile anlaşması. en iyi şasiye sahip oldukları için mercedes ve ferrari motor vermiyor, renault motoru ise son iki sezondur sürekli bir şekilde sıkıntı çıkarıyor. geçen sezon verstappen 7 kez yarış tamamlayamamıştı.

    renault'ya katılmasının ilk sebebi ise, mercedes ve ferrari'ye gidememesi. mercedes ve ferrari hamilton ve vettel'i birinci pilot olarak görüyor ve bu iki pilot yanlarına mücadeleci bir takım arkadaşı istemiyor. bunu son iki sezondur net bir şekilde ikisi de belli ediyor. hatta 2018 macaristan gp'de hamilton ve toto wolf'un bottas'a wingman (yancı) diye hitap etmesi her şeyi alenen yapmaya başladıklarını gösteriyor. bu iki takıma gidemeyip, üçüncü en iyi takım olan red bull'da da ikinci adam muamelesi görmesi sonucu da renault'ya gitti. renault bir fabrika takımı, pistteki muhtemelen en iyi dördüncü takım ve gelişmeleri pozitif yönde. yani tabi force india son iki senedir dördüncü sırada bitiriyor sezonu ama sonuçta müşteri bir takım, borç içindeler ve kapanma ihtimalleri aşırı yüksek. e mclaren zaten allahlık. renault'nun elinde alain prost gibi bir danışman var. prost iyi bir pilot olduğu kadar iyi bir yönetici olduğunu da formula e'de göstermişti. renault pozitif bir yönde gelişiyor ve ricciardo ile podyum görebilirler bile. renault'ya gitmesinin ikinci sebebi ise, para yani. bastılar parayı muhtemelen.

    cyril abiteboul lotus'u ilk aldıklarında (2016) alabilecekleri ilk podyumun en erken 5 sene içerisinde olabileceğini, bu süreçte bir gelişim yaşayacaklarını söylemişti. ricciardo ile bu tarih biraz erkene çekilebilir belki ama üst tarafla düzenli bir mücadele içerisinde olmak ve her yarış podyum mücadelesi içerisine girmek için daha vakit var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın