resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3917
    emre akbaba veya başka takımlarda oynayan futbolcularla kıyaslanan futbolcu. öncelikle kendisinin emre akbaba ile kıyaslanmasını yanlış buluyorum. neden derseniz, trabzonspor alanyaspor ile maça çıkacağı zaman hücum oynar. beşiktaş keza öyle. başakşehir yine öyle. alanya ayarındaki takımlar da geriyi boş bırakmamak kaydıyla deplasmanlar harici evinde hücum oynar. alanyaspor'a karşı kim galatasaray'a kapandığı gibi kapanıyor? kim alanyaspor'un gole yakın oyuncularını sürekli yıldırmaya, yıpratmaya çalışıyor?

    emre özelinde söylemiyorum; real betis'te, sassuolo'da, mechelen'de, west ham'da, alanya'da oynayan bir takımın futbolcusunun takımına verdiği katkıyla galatasaray'da, real madrid'de, steaua bükreş'te, juventus'ta oynayan futbolcunun takımına verdiği katkıyı kıyaslamayı doğru bulmuyorum. betis liginde şampiyonluğa oynamaz. sassuolo da. bu takımlar evet, steaua'yı yenebilir. hatta west ham belki de steaua'ya, kopenhag'a v.s. fark atabilir. ancak steaua, juventus, galatasaray liginde şampiyonluğa oynar. liginin büyük takımıdır. bu takımlara karşı rakipler kapanır, yıldızlarını yıldırmaya hatta sakatlamaya çalışır. ekstra konsantre olur. hemen her oyuncu arkadaşlarına hava atmak için veya vitrine çıkmak için ekstra oynar.

    betis'te oynayan bir forvet oyuncusu boş alan bulabilir. boş alanı galatasaray'da oynarken de bulursunuz. ancak daha az bulursunuz ve rakip hızla kapanmaya, sizi yıldırmaya çalışır. garry rodriguez gibi futbolcular var, saha 100 metre olduğu için olağanüstü süratiyle gerekirse kendine boş alan yaratır. ancak unutmayalım, garry kanat futbolcusu. orta sahada boş alanları daha zor bulursunuz çünkü artık çoğu takım bir adet defansif orta saha, iki adet de merkez orta saha ile oynuyor. duruma göre merkez oyuncular geriye geliyor, orası kalabalıklaşıyor.

    çok uzatmayayım; belhanda'nın skora katkısını ve hatalarını eleştirmek farklı, onu tamamen farklı beklentilerle oynayan takımın oyuncusuyla karşılaştırmak farklı.
    belhanda pas hatası mı yapıyor? tamam, deniyordur. daha ileride bu hataları yapması için uğraşırsın, açığını hızlıca kapatmaya çalışırsın.
    belhanda kart cezalısı mı oluyor? kontratına madde eklersin, ama bunun için artık geç. teşekkürler dursun.
    belhanda deplasmanlarda skora katkı mı yapamıyor? bu geçen sene özelinde sadece belhanda ile ilgili olmayabilir. çoğu yeni oyuncularla mücadele ettik, bu sene devam edeceğini sanmıyorum.

    emre akbaba belhanda'dan daha kaliteli hücum yapabilir. ancak galatasaray'a gelirse, oynaması gereken yer sekiz numara olacak. fatih hoca söyledi, bizde forvet arkası diye bir yer yok. olmamalı da. galatasaray avrupa'da müthiş sneijder ile değil, müthiş bir mücadele ve motivasyonla, taktik disiplinle, yer yer yıldırıcı hücumlarla ve sıkı savunmayla başarılı olabilir. ben belhanda'nın bu çok yönlü oyuna müsait olduğunu düşünüyorum ve ekliyorum, fernando - belhanda - emre üçlüsünü donk - birhan ve bir ekstra oyuncuyla yedekleyebilirsek başarılı olabiliriz.

    birkaç da görüntü koyalım hatta, elbette az örnekle yetersiz olacaktır bu görüntüler, ancak koyalım.
    https://www.youtube.com/watch?v=kas3xk0Ur78
    evet, goller güzel. hareketler kaliteli, gerçekten güzeller. ancak dikkat ettiniz mi, genelde boş alanlar var. evet emre harika vuruyor. hatta bu sene emre özel önlem alınacak oyunculardan olacaktır, geçen sene de çok boş değildi. ama arkadaşlar, rakip leicester city. vardy'ye mi özel önlem alacağız? rakip alanya, işimiz gücümüz yok emre için mi kapanacağız? böyle bir psikoloji var. var, 18 yıl önce deportivo neler yaptı o psikolojiyi ardına alarak. leicester'ı hepimiz hatırlıyoruz. onlara karşı kapanmadılar ve onlar da işi sonuna kadar götürdü.

    şimdi de belhanda'ya bakalım:
    https://www.youtube.com/...1htrJhY8I&t=107s
    1.45'teki kısa sekans dediklerimi sahneye koyuyor. rakip alana öyle bir gömülmüşüz ki, haliyle sıkı bir savunma var. ortalık mahşer yeri gibi. evet orada tek vuruş ile sneijder gol atabilir. emin olun hala atar. yalnız büyük ihtimalle onu hagi de yapar. prekazi'den de şüphem yok. ancak futbol o şut gol olmazsa geriye koşmak, her pozisyonda rakibe karşı gelmek, her an mücadele etmek, pres yapmak, iyi pozisyon almak, pres yaparken alanının farkında olup pozisyonunu kaybetmemek, ayakta kalmak değil mi? işte bunları yapabiliyor belhanda. belhanda'nın şu kapalı alanlarda skor da üreten versiyonu kaç paradır? onlarca milyon euro eder zannımca.

    belhanda'dan şu kapalı alanlarda da skor bulmasını istemektense, 4-2-3-1 veya 4-4-1-1 gibi sistemlerde bir alex istemek daha mantıklı. bir alex ile, sneijder ile günümüz futbolunda madara olabiliriz. bu demek değil ki bu tip oyuncuların devri bitti. kesinlikle bitmedi. keşke hala sneijder kulübemizde olsa da tıkanan maçlarda, kupa maçlarında, avrupa dönüşü iç saha maçlarında bize maçları alsa. ancak her maça böyle başlamak günümüz futbolunda kazandırdığından çok kaybettirir bana göre.

    belhanda'nın neden mühim olduğunu umarım kendimce anlatabilmişimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın