• 10
    bu sezon en kötü futbollarımızdan birini oynadığımız 18 şubat 2018 kasımpaşa galatasaray maçında 45 dakika oynadığımız taktiktir. stoper serdar çıkıp forvet eren girmişti. sahanın en iyisi ryan donk stopere hapsedilmişti.(ki stoper olarak da iyi oynamaya devam etmişti) yetersiz kadromuzla kötü bir sınav olmuştu bizim için ve çok yetersiz bir takımdan bir puan dahi alamamıştık. bir gol penaltıdan ve bir gol duran toptan yemiştik. kasımpaşa gerçekten biz hediye etmesek o maçı alamazdı.

    o gün en fazla dikkat çeken şey orta sahamızın yetersizliğiydi. hem rakip rahat geldi hem de orta sahamız topu ileri götüremedi. (sevimli casper hayalet kaptanımız orta sahadaydı) pek çok insan türkiye liginde 3'lü defanslı sistemlerin beklerin yetersizliğinden ötürü tutmadığını düşünür. elbette dinamik bekler çıkaramıyor olabiliriz. fakat ben esas çok yönlü orta saha merkez oyuncuları olmadığından 3'lü defansın tutmadığını düşünüyorum. matic, kante, fernandinho gibi merkez ortasahaların keşfedilmemiş hallerini getiremeyeceğimize göre 3'lü defansçılar üzülmeye devam. 4-2-4 de mevcut orta sahalarla bizim ligimizde tüm takımlar için hayal kalacaktır. son kertede fatih hoca 8 numara transferi gelmezse düşünmeyecektir. bu taktiği düşündüğü doğruysa da fernando'ya çok çok iş düşecek. elbette fernando saidou'dan birkaç gömlek daha üstün kıyaslamıyorum fakat "potansiyelini aşmak" babında 2005-2006 sezonundaki saidou'nun özel performansı gibi bir olaya ihtiyacımız olur.

    not: övdüğüm saidou'nun adını bulabilmek için 15 saattir arama yapıyordum. keşke şampiyon kadro ile arama yapmak daha önce aklıma gelseydi de alişan ile selfie çeken futbolcu diye aratmasaydım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın