resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 3116
    gönderilmek için transferine gelebilecek tepkiden kurtulmak için algı yapılmaya çalışıldığına inandığım futbolcu.

    bu kanıya nereden vardım. n'diaye'nin gidişinden. n'diaye gittikten sonra öyle bir algı yapıldı ki, futbolcu bizi yarı yolda bıraktı gitti, bizi çok küçük gördü gibi gösterildi. şuan n'diaye ile ilgili durum ne ? premier ligde transfer sezonu bitsin de biz kiralayalım. o kadar arkasından konuştuktan sonra dünyada başka orta saha yokmuş gibi bekleniyorsa, bu oyuncu giderken o kadar kötü ayrılmamıştır. eğer söylenenleri yaptıysa ve hala istiyorsak sadece iki seçenek var. yönetim işittiği lafları yutacak kadar galatasaray'ı küçük görüyor, ikincisi göndermek için algı yapıldı. bana ikincisi daha mantıklı geliyor ama ikisi de yanlış yol.

    gomis'in instagram fotolarından bile bir şeyler çıkarmaya çalışmak ise bana komploculuğun dik alası gibi geliyor. bu adam bizle sözleşme imzalamadan, tatilden çalıştığı videoları atıyordu. merdivende dead lift yaparken falan. yani kimseye yaranma gibi bir durum söz konusu değilken. bu sene ise kamp dönemi sadece masaj fotoları attı ki siz de takdir edersiniz, kamp dönemi futbolculara en fazla yükleme yapıldığı, zaten ağırlık çalışmalarının yapıldığı bir dönem. bu dönem de ekstra çalışmak futbolcuya zarar verir. kasların gelişmesi için dinlenmesi şarttır. o yüzden kamp dönemi bir futbolcuyu ekstra çalışmıyor diye suçlamak da çok yanlış.

    ne yazık ki, futbolcularımızı doğru düzgün gönderemiyoruz. bu artık bir galatasaray klasiği oldu. bize onlarca maç kazandıran sneijder'den bile taraftarın yarısı nefret ediyor bu yanlış algı yüzünden.

    gomis'i de göndermek istiyorsan, dersin ki bizim paraya ihtiyacımız var, yada sisteme uymuyor dersin, seni satıp içimizden halledip ligde 4. olmak için uğraşacağız dersin , sonra takım ararsın. ama bu şekilde, taraftarın kucağına atarak, algı oluşturulması, hele hele bunun gomis gibi bir oyuncuya yapılması gerçekten çok ayıp.

    yukarıda burak ve baros örnekleri verilmiş. bu oyuncuları göndere kadar neler çektik, hatta baroş fatih terim'in 3. sezonunda zorla kaldı. fabiano, forlan gibi oyuncular kap'a bildirilmesine rağmen alınamadı. bunları yaparken baros'u göndermek için kaç takla attık. ayrıca gomis, baros ve burak'tan çok daha fazla katkı sağlamıştır takıma.

    yapılan başka bir eleştiride de 29 atmayıp, 12 atsaydı ama elmander gibi oynasaydı daha verimli olurdu demişler. bunları yazarken, iki kanat oyuncusu rodrigues ve feghouli'nin, orta sahada yarım sezon oynamasına rağmen tolga'nın kariyer rekoru kırdığını unutmuşlar. ne demek istiyorum, zaten yandaki elemanlar atabileceğini attı ve takımda başka skorer oyuncu yoktu. gomis yerine negredo olsaydı şampiyon olamazdık,bu çok net. negredo çok iyi oyun kuruyor, paslar falan müthiş. :) gomis beşiktaşta olsa beşiktaş şampiyon olurdu.

    bu arada kendisi için 10 milyon euro falan çok az. ağustos ayına gelmişken yerine kimi alacağız. hadi kiraladık diyelim, seneyi kimi satacağız da futbolcu alacağız. hadi yine kiraladık diyelim. her sene forver değiştirerek başarılı olamazsın. sonra yine birileri kavga eder istifa eder, gider, cefasını biz çekeriz.

    özet: durumumuz yoktu okuyamadık diyenler için, gönderilecekse algı yapılmadan, arkasından konuşulmadan gönderilmesi, yok gönderilmeyecekse yalanlama yapılarak işine konsantre olunması istenmesi gereken oyuncumuz. umarım 2. dediğim olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın