• 469
    şahsi fikrim balon bir lig olduğu yönündedir. evet en çok takip edilesi ligdir ve rekabet en yüksek seviyededir ancak brezilya ligi'nde de her sene farklı bir takım şampiyon olmaktadır.

    galatasaray'dan sonra en çok sempati beslediği takım liverpool olan ve bu sempati şampiyonlar ligi finalini yerinde izlemeye yol açacak kadar çok olan biri için bu ligle ilgili bazı kalıplaşmış yargıları kaldırmak istiyorum.

    ilk olarak dünyanın en iyi takımları bu ligde falan değildir. bu ligdeki takımların ortak özelliği "şımarık zengin çocuğu"nu oynamalarıdır. her sene milyonlarca pound harcamalarına rağmen en son ne zaman avrupada kupa kazanmışlardır?

    ikincisi, dünyanın en iyi oyuncuları da bu ligde değildir. messi ve ronaldo başta olmak üzere, 3. sıraya yazabileceğimiz neymar ve fransa'yı dünya şampiyonu yapan mbappe-griezmann ikilisi de bu ligde oynamıyordur.

    bu ligin olayı inanılmaz bir pr çalışması ürünü olmasıdır. futbolun doğduğu topraklar olması bu pazarlama olayını kolaylaştırmaktadır.

    kısaca şunu söyleyebilirim, ingiltere milli takımı neyse ingiltere futbol ligi de odur. ikisi de abartıdır, ikisi de uzun bir süre daha "kolay kura" olmadan başarısız olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın