• 50
    senelik ortalama 500-600 milyon euro gelir elde edebilen avrupa'da en az 10 kulüp varken kura şansı dışında başarılı olmanın cidden çok zor olduğu sezon.

    neymar piyasası denilen transferde fahiş bonservis paralarının normalleşmesi de avrupa kulüpleri için bir fantazi ya da lüks değil, artan gelirlerin zorunlu bir sonucu. adamların elindeki para arttığından transfer ücretlerinin ve maaşların artması da normal. dolayısıyla eskiden 25 milyon euro verilen oyuncuya 75 milyon euro veriliyor. bunu garip bir şeymiş gibi düşünmemek lazım. ama türkiye'deki durum tam tersi. gelir var ama borç daha fazla, hatta sınırları zorluyoruz, kulüplerin hepsi nerdeyse batık. ayrıca türkiye'deki döviz kurlarının kendisini son 2-3 senede ikiye katlaması işimizi daha da zorlaştırıyor. sadece galatasaray değil tüm türk kulüpleri ciddi bir mantalite değişikliğine gitmezse kadrolar ve ligin kalitesi gün geçtikçe kötüye gidecek. asıl o zaman avrupa'da başarı hayal olacak.

    bizim için şu an şampiyonlar liginde başarı kazanmak ligdeki şampiyonluktan daha değerli değil. çünkü ligdeki şampiyonluk şampiyonlar ligine bir daha gitmek demek. tersini düşünüyorsanız beşiktaş'ın hali ortada. bizim için oradan her sene gelecek 30-40 milyon euro dahi şampiyonlar ligine gitmenin anlamı olabilir. taraftar bunu düşünmez, taraftar direkt başarıya bakar, o ayrı mesele.
App Store'dan indirin Google Play'den alın