resim
Phillip John William Cocu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Vitesse
Yaş:53
Uyruk:Hollanda
  • 118
    kendisinin psv'sini 15-16 sezonu şampiyonlar ligi ikinci tur maçlarının ikisinde de atletico'ya karşı izlemiştim. ve çok beğenmiştim. sahada bir hollanda takımından beklenmeyecek derecede diri bir takım vardı. bu yüzden benim için balon hollandalı teknik direktör tanımlamasına girmiyor cocu.

    fenerbahçe'nin 18-19 hazırlık maçlarından bir tek feyenoord maçını izledim. ve açıkçası fener'i beğendim. fenerbahçe şu anda istenilen transferleri yapamıyor, kadro kalitesi cocu'yu şu anda çok zorluyor ama takımın mantalitesini belli etmesi, genç oyuncuları çok verimli kullanması takdire şayan.

    kişilik olarak dirençli, sabırlı bir kişilikse fener'de başarılı olabilir. ben rijkaard, advocaat'ta da türkiye'de iyi başlangıç örnekleri gördüm ama sonunda pes etmişlerdi. burada fark yaratmak istiyorsa kesinlikle türklerin kaosuna karşı sabırlı olmalı. futbolumuzun gelişmeme nedenlerinden birisi de son yıllarda avrupa'dan oldukça izole olmamızdır. yabancı teknik direktör burada yapamıyorsa demek ki sorun bizde. çok kopuğuz avrupa'dan. eskiden böyle değildi tabi. 70'lerden 2000'lerin sonuna kadar farklı ülkelerin ekollerinden hocalar gelip burada başarılı oldu. bazıları özellikle galatasaray hocaları devrim etkisinde işler yaptı. türk futbolu böyle gelişti. bunu unutmayalım. dolayısıyla cocu dış faktörlerden bağımsız olarak türkiye'de başarılı olamaz. şimdilik görünen durum bu.

    futbolda rekabetin başarıyı getirdiğine inananlardanım. aykut'un fenerbahçe'si galatasaray'ı daha iyi yapmaz. ama cocu'nun fenerbahçe'sinde büyük ihtimal başarısız olsa bile farklı şeyler göreceğimiz kesin. eğer gerçekten güzel bir futbol oynarlarsa, klasikleşmiş fenerbahçe futbolunun dışında hak ederek bir şeyleri gerçekleştirirlerse cocu'nun başarılı olmasını isterim, tabi galatasaray'dan sonra. galatasaray için bu sene ballı kaymaklı bir şampiyonlar ligi kurası çekmeden avrupa'da başarı zor. belki de yerel lig şampiyonlar liginden strateji gereği daha değerli olabilir. sıkı bir rekabet yaşanması dileğiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın