• 11793
    yazarlarının günden güne kontrolü yitirdiği mecra. maaşlar konusunda kavgalar, tartışmalar artıp duruyor.

    arkadaşlar futbol, endüstriyel futbol böyle bir şey maalesef. benim de bazı anlarda tarık çamdal'ın yılda 1,7 milyon euro kazandığı geliyor. okuduğum kitaptan, yazmakta olduğum senaryodan soğuyorum. ama futbol sektörü böyle bir şey, yapacak hiçbir şey yok. üç büyüklerde en düşük maaşı alan futbolcunun kazandığı -altyapıdan çıkan yeni çocuklar hariç- parayı dahi kazanamayacak çok büyük kısmımız. takımda şu an en düşük maaşı alan futbolcu muğdat çelik bile 2 milyon tl alıyor düşünün. piyasa böyle uçmuş vaziyette yapacak bir şey yok.

    bundan öte konuşmamız gereken durum dengeler. takımı şampiyon yapan rodrigues 1 milyon alırken yedek futbolcu eren 2 milyon, selçuk 2,8 alıyorsa bunu konuşmalıyız. koşmamaya yeminli feghouli 3,5 gibi -tam emin değilim- para alıyorsa bunu konuşmalıyız.

    türkiye kupasında oynayıp as futbolcuları dinlendirin diye aldığımız rotasyon futbolcusunun aldığı -takımdaki en düşük ücret- maaşı da düşünmeye kalkarak futbol izlemeyi bırakmalıyız. zira muğdat'ın verdiği "zarar" selçuk'tan, eren'den, feghouli'den fazla değil. hatta onların yanında zarar bile değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın