resim
Maicon Pereira Roque
Takım:Vasco da Gama
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.91
Uyruk:Brezilya
  • 1162
    zamanında şöyle bir entry girip feghouli ile birlikte en büyük hayal kırıklığım olduğunu söylemiştim. #2383094

    tabi fenerbahçe maçından 1 gün sonra yazdığım için, fenerbahçe maçında da frikiği direkten döndüğü için serii ofsaytlandı. oysa o fenerbahçe maçında da çok leş oynamıştı.

    taraftarın bazen isimlere sempati duyduklarında gözlerine perde iniyor. hataları ya görmemeye, ya gol yedirmediyse önemsememeye, yada başkalarına mal etmeye başlıyorlar. maicon da o isimlerden biri. feghouli ve maicon'a verdiğimiz paranın karşılığını kesinlikle alamıyoruz. belhanda bile 8 numara gibi oynuyor mücadelesiyle falan bir şekilde idare ediyor ama bu ikili yok olmuyor.

    olayın fatih terim sistemiyle alakası yok. hatta ilk 4-5 hafta hücum oynatan tudor'un ayarlarını maicon'un hantallığı bozdu diyebilirim. maicon tudor zamanı da çok iyi değildi yani. takımın aşırı iyi olduğu ilk haftalarda iyi gibi gözüktü kendisine pek iş düşmediğinden. ama rakipler onu tanıdıkça zaaflarını öğrenip kullanmaya, oyun sistemlerini bunun üzerine kurmaya başladılar.
    diğer bir husus da defanstan topla iyi çıkması. kocaman bir yalan. sağ çizgiden sol kanada top şişirmesi ve bunda genellikle isabet sağlaması dışında çok bir numarasını görmedim. chedjou gibi stoperden çıkarttığı pasla santraforunu kaleciyle karşı karşıya bırakmıyor. yada oyunu savunmadan kurmuyor.

    kötü bir stoper mi? değil. ama defanstan topla çıkma konusunda abartıldığı kadar iyi değil ki bence bu konuda denayer daha iyi ondan. hantallığı nedeniyle daha çok kalenin önüne otobüs çeken takımlarda oynayabilecek bir isim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın