resim
Fernando Francisco Reges
Takım:Internacional
Mevki:Ön Libero
Yaş:36
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 1259
    iyi bir oyuncu, ama asla melo gibi, emre gibi liderlik edebilecek oyunun toplu kısmında da fark yaratabilecek bir karakterde değil. bazı futbolcular işini çok iyi yapar, ama iş yapılabilirliği aklına dahi gelmeyecek şeylere geldiğinde ortalıklarda görünmezler. işte fernando tam da bu tip bir oyuncu.

    öğrendiği ve yıllardır ezbere oynadığı futbolda hala iyilerden biri. ama takıma yönelik bir ekstrası yok. tarihimizin en dominant dönemlerini incelediğimizde, galatasaray orta sahasında oynayan adamlarda sıklıkla ateşleme özelliği, bir hareket ile gidişatı değiştirme gibi özel meziyetler olduğu görülür. şu an bizim takımımızın orta saha rotasyonunu oluşturan isimlere baktığımızda tartışmasız biçimde işini en iyi yapan isim fernando'dur. en yüksek baz maaşı da buna bağlı olarak ona ödüyoruz zaten. ancak bu maaşı verdiğimiz bir futbolcu için ben açıkçası bir emre, bir okan, bir melo gibi performans bekliyorum.

    selçuk ve tolga'yı ise saymak bile istemiyorum. zira biri malulen emekli, diğeri de meziyetleri bizim takımda oynamaya asla yetmeyecek bir oyuncu. uzun lafın kısası, bazı oyuncular iyidir, ama doğru planlama da önemli. fernando kalitesinde bir adamı buraya getirmek için bu paraları vermek lazım diyenler de olacaktır. ama bizim ölçeğimizde bir mevki için en fazla bir oyuncuya bu paraları verme lüksümüz olan kulüpler için, o isim melo mu yoksa fernando gibi mi olmalı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın