• 48
    tarihimizin en zor şampiyonlar ligi sezonlarından biri olması muhtemel sezondur. zira, son yıllarda gerek aldığımız cezalar, gerek avrupa kupalarıda aldığımız kötü sonuçlar neticesinde oldukça düşük bir puan ile 4. torbadan bu lige dönüyoruz. yeni sistemde, transferde ingiliz kulüplerinin başını çektiği grup yüzünden fiyatlar uçmuşken yarışabilmek imkansıza yakın hale geldi. öyle ki, bizim iyi olduğumuz yıllarda tarihinin en vasat günlerini yaşayan liverpool tarzı kulüpler, şu an 75 milyon avro gibi meblağlar ile kaleci transfer edebiliyor. biz ise oyuncu satmadan, oyuncu alamadığımız yıllar geçiriyoruz.

    şu şartlarda şampiyonlar ligi gibi organizasyonlarda başarılı olmak için. çok doğru kimya, çok şanslı kuralar ve iyi bir organizasyon şart. bütün bunlar olsa bile gidip gidebileceğimizin yer de ikinci tur veya çeyrek final. genetiğinde yapılmamışı yapmak olan bir kulüp için imkansız yok diyenler çıkabilir, ama başarı gerçekten kaf dağının bile ardında duruyor. şahsen, adım adım giderek sabır ile yapılanmalıyız.

    bu sene için bizim ölçeğimizde kulüpler için daha uygun bir seviye olan uefa şampiyonluğunu hedeflemek daha gerçekçi olacaktır. tabi ki bu demek değildir ki, iyi kura çekersek 3. olup elenelim. ama olur da eğrisi doğrusuna denk gelirse, üçüncü olarak, yolumuza uefa'dan devam etmek beni bu sene özelinde çok mutsuz etmez.

    markamızı tekrar vitrine çıkartmak, kulüp puanımızı arttırarak torba atlamak için, yıpratıcı bir serüven olan şampiyonlar ligi yerine, ligde şampiyonluk ve uefa'da şampiyonluğa oynamayı tercih ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın