resim
Fernando Francisco Reges
Takım:Internacional
Mevki:Ön Libero
Yaş:36
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 1257
    fatih terim'in gelişiyle beraber daha çok dinamik, daha çok ileri geri yapması yönünde oynatılan futbolcumuz. bu da fernando'yu biraz zorladı açıkçası. yani yapısı itibariyle zorladı. fernando güçlü bir pozisyon bilgisi olan oyuncu. ve daha statik oynatılırsa basit oynama becerisini, oyun içinde dayanıklılığını ve defansif becerilerini daha iyi gösterebiliyor. kısacası eskiden 6 numarayken şimdi 8 numara gibi oynatılıyor. çünkü terim'in ideal 6 numarası mecburiyetten de olsa donk. fernando'nun ideal 8 numara oyuncusu olmaması fernando-donk ikilisini uyumlu yapmıyor. özellikle bu ikili tempo bakımından, dinamizm bakımından, etkili bir oyun kurma bakımından avrupa maçları için ideal değil. her avrupa takımı bu orta sahaya rahatlıkla üstünlük kurar.

    terim fernando'dan formda bir melo'nun aksiyonlarını istiyor, ama yaşı da ilerlediğinden bu dönüşümü yapması zor. fernando kesinlikle melo tipi bir oyuncu değil. melo hem 6 hem 8 numarada açıkçası zorlanmıyordu. melo da terim sonrası sakatlıktan ve yaşından dolayı temposunu kaybedince sadece 6 numara oynayabildi, o ayrı.

    terim'in sistemine uymayan, tudor döneminde daha etkili oynayan bir diğer oyuncularımız ise, maicon ve gomis. bunlar da terim'in çok yönlülük beklediği oyuncular ve bunlar da beklenileni vermekte oldukça zorlanıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın