• 4438
    borca batık kulüp. belki herkesden fazla batıktır superlig'de.

    peki galatasaray? borca batık.
    beşiktaş? borca batık.
    trabzonspor? borca batık.

    mesela galatasaray'ın bu bataktan kurtulacak malvarlığı mevcuttu. ancak hükümet ve dursun özbek işbirliğiyle o imkan da elden gitti.

    şimdi fenerbahçe'nin borca batık olmasına mı sevinmek gerek? hayır. bana göre yapılması gereken kulüplerin biraraya gelmesi. hem de o batsın, ben çıkayım düşüncesi olmadan. çünkü almanya örneğini verecek olursak, bir kulüp batıyorsa sorun o kulübün yönetimindedir. dordmund'la yaşadılar bunu. ancak sağlam bir sistem olduğu için ortada sorunun çözümü kolay oldu. ama bir ülkenin tüm lokomotif kulüpleri borca batık durumdaysa sorun sistemdedir.

    evet kulüpler biraraya gelmeli. gerekiyorsa senelerce yabancı sınırı dayatan, kulüpler bize muhtaç olsun ne istersek yaptıralım diyen hükümet de bu biraraya gelmeye destek vermeli. bu borç bir şekilde temizlenmeli. beşiktaş'ın daha fazla borcu varmış, fenerbahçe'nin daha az borcu varmış demeden... yoksa ülkede spor namına bir şey kalmayacak.

    ha devlet bizim ödediğimiz vergilerle mi kapasın borçları. hayır. ama spor kulüpleri önemli sivil toplum örgütleridir. sosyal devlet olarak işbirliği yapıp kurtuluş yolunu göstermeli kulüplere. zira bu noktada olmasından devlet de sorumlu. ayrıca bu kurtuluş yolunun yanı sıra önleyici tedbirleri de almalı devlet.

    misal genel kurulda ibra denen saçmalık kalkmalı.
    kulüp tüzüklerinde bazı zorunlu maddeler olmalı, kulüpler aziz yıldırım gibi tiplerin oyuncağı olamamalı. veya bir lümpen grubu tüm taraftara kulağını tıkayıp garip kararlar alamamalı.

    bunu bekliyorum. bekliyorum ama kimden? uzlaşma kültürü olmayan bizden ve bunca zaman kulüplerin batmasından sorumlu devletimizden. bi yandan da açıkcası normal olanı beklemek komik oluyor bu ülkede... komik beklentiler içerisindeyim işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın