resim
Phillip John William Cocu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Vitesse
Yaş:53
Uyruk:Hollanda
  • 115
    fenerbahçe kampından görüntüler izlerken tişörtünün sol göğüs kısmında isim soyisim kısaltmasını p.c olarak gördüğüm fb teknik direktörü.

    sanki bir küfürü sansürlemişler gibi.

    doğrusu kısaltmanın pc şeklinde yapılmasıdır. en kötü p.c. yapsalar yine bir şey demem ama p.c nedir? kısaltma dizini bilginizi seveyim sizin...

    rezil adamlar.

    --- alıntı ---

    kısaltmalar

    kısaltma; bir kelime, terim veya özel adın, içerdiği harflerden biri veya birkaçı ile daha kısa olarak ifade edilmesi ve simgeleştirilmesidir. kısaltmalarla ilgili kurallar şunlardır:

    1. kuruluş, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları genellikle her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır: tbmm (türkiye büyük millet meclisi), tdk (türk dil kurumu), abd (amerika birleşik devletleri); kb (kutadgu bilig); td (türk dili), tk (türk kültürü), tded (türk dili ve edebiyatı dergisi); b (batı), d (doğu), g (güney), k (kuzey); gb (güneybatı), gd (güneydoğu), kb (kuzeybatı), kd (kuzeydoğu).

    ancak bazen kelimelerin, özellikle son kelimenin birkaç harfinin kısaltmaya alındığı da görülür. bazen de aradaki kelimelerden hiç harf alınmadığı olur. bu tür kısaltmalarda, kısaltmanın akılda kalabilmesi için yeni bir kelime oluşturma amacı güdülür: botaş (boru hatları ile petrol taşıma anonim şirketi), ilesam (ilim ve edebiyat eseri sahipleri meslek birliği), tömer (türkçe öğretim merkezi).

    gelenekleşmiş olan t.c. (türkiye cumhuriyeti) ve t. (türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın