resim
Domagoj Vida
Takım:AEK Atina
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.84
Uyruk:Hırvatistan
  • 339
    2018 dünya kupası final maçında fransa'ya karşı çok da iyi oynamamış oyuncudur. niye bu kadar abartıldı, varane, godin gibi oyuncular varken altın 11'e adı geçiyor anlayamıyorum.

    final maçına gelecek olursak, fransa'nın kazandığı penaltı öncesi pozisyonda 60 metreden gelen topu geriye doğru sektirerek topu kornere göndermiştir. o korner penaltı ile sonuçlanmıştır. fransa'nın attığı 4. golde ise yine mbappe'nin karşısında kendisi vardır ve kaleye yakın noktadan şut imkanı tanımıştır. yani yenilen 4 golün 2 sinde etkisi vardır.

    genel turnuva açısından bakacak olursak, önünde brozovic , hemen önlerinde modric ve rakitic ile oynamıştır. bu 3 oyuncu da çok koşan ve top hakimiyeti iyi olan oyunculardır. bu ne demek? bu vida'nın top kullanma zafiyetini ortadan kaldırmak demek. zaten aldığı bütün topları en kötü ihtimal yanında bulunan lovren'e vermiştir. pas istatistiğinin yüksek olmasının sebebi de budur.

    son 2 ayda hem şampiyonlar ligi'nde hem de dünya kupasında final oynamış lovren bu kadar gömülürken, vida'nın bu kadar göklere çıkartılması gerçekten garip.

    şuan maicon yerine takıma gelse diye teklif edilse düşünürüm ve muhtelemen maicon'u seçerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın