• 4421
    fenerbahçe'nin transferlerinin genç olmasından öte türk olmaları önümüzdeki sezon için olmasa bile ilerisi için önem arz etmekte. yabancı sınırının olması halinde belki de minimum 10 milyon euro maliyeti olacak oyuncuları bu rakamın yarısının da altına bitirmiş görünüyorlar. biliyorsunuz ki yabancı sınırı ile ilgili görüşmelerin 2019 yılında yapılacağı belirtildi. fenerbahçe o toplantıya, uefa kulüpleri zorluyor, yabancı sınırı gelsin diye gidebilir.

    bunun dışında, ali koç da fikret orman'ın ilk senesindeki gibi bir proje ile başlamış görünüyor, umarım başarılı olur da türk futbolu adına iyi oyuncular yetişmiş olur ama bence er ya da geç türkiye gerçekleriyle yüzleşecekler. fikret orman'ın ilk sezonunda kurduğu takım 3 büyükler arasında belki en genç olanıydı ama sportif başarı gelmedikçe zamanla hamleler sadece başarıya dönük oldu, sonuçta başarı da gördüler ama şu an en yaşlı takım, keza abdullah avcı'nın başakşehir'deki ilk sezonundaki kadro ile şimdiki arasında da çok yaş farkı var.

    sonuç olarak, türkiye'nin futbol ikliminde özellikle büyükler için bir proje ile komple genç takım kurmak yerine, başarılı bir temelin üzerine birkaç genç oyuncu eklemek daha mantıklı. aksi takdirde baskının çok yüksek olduğu takımlarda genç oyuncular da olumsuz etkileniyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın