• 4418
    dünyanın en sabırsız camialarından biri fenerbahçe. bu sabırsızlık son dönemde ise ayyuka çıkmış durumda. 4. yıldız konusundaki beklentileri son 10 yılda 4 gs şampiyonluğu görmeleri ile sonuçlandı. beklentilerle baskılanan kulüpte şu an ilk öncelik başarı. genç oyuncularla ilgili hamleleri bence de doğru ama şu anki beklentileri karşılamaktan da bir o kadar uzak. bu hamlelerin meyve vermesi için gerekli sabır şu an bu kulüpte var mı işte can alıcı nokta orası. bir 5 sene daha sabredebilir mi fenerbahçe?
    fb taraftarının şu an "bir proje takımı" beklentisi olduğunu sanmıyorum. belki böyle düşünmekte haklılar da çünkü en büyük öncelikleri doğal olarak şampiyonluk hasreti. şayet kısa dönemde bu hasret dinmezse, uzun vadeli yapılan bu yatırımların bir anlamı ve getirisi olacağını sanmıyorum. çünkü ortada ne kurdukları sistem, ne de bu sistemin aktörleri ali koç, comolli, cocu kalır.
    bununla beraber bu genç oyuncular pek tabii ki kaliteleri ile çıkış yapabilirler ancak bu baskı, beklenti ve bıçak sırtı ortamda bunu sağlamaları oldukça güç. psikolojisi daha sağlıklı bir kulüpte çok daha iyi bir gelişim gösterebilirlerdi diye düşünüyorum. kısacası özellikle kısa vadede baskı ve beklenti unsuru nedeniyle hem fenerbehçe'nin hem de fenerbahçe'yi tercih eden genç oyuncuların işi oldukça zor gözüküyor.
    oyuncu yetiştirip, al-sat kulübü olmak riskli iş. çünkü kısa vadede başarıyı öncelik almıyor. buna paralel uzun vadede oluşan belirli bir futbol ortamı ve kültürü istiyor. sabır istiyor. fenerbahçe ise içinde bulunduğu durum itibari ile bu modele belki de en uzak kulüplerden biri. kısaca bana göre doğru strateji ancak yanlış zaman ve yanlış kulüp.
App Store'dan indirin Google Play'den alın