resim
Muğdat Çelik
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.70
Uyruk:Türkiye
  • 603
    kendisi hakkında twitter'da ne şekilde yorumlar yapılıyor, ne şekilde hakaretamiz cümleler kuruluyor bilmiyorum ancak bu tarz şeyleri dikkate alıp da biri bin yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. akli dengesi yerinde olmayan üç beş ilgi budalası tipe cevap vereceğim diye muğdat'ı olumsuz biçimde gündeme taşımanın anlamı yok. mesela burada muğdat çelik başlığında, tipiyle ilgili muğdat'ı savunan cümleleri görmeseydim sosyal medyada böyle bir olayın döndüğünü bilmeyecektim. elbette savunan arkadaşlar bunu iyi niyetle yapıyor ama dediğim gibi savunayım derken olay yayılıyor. işin bir de muğdat tarafı var. herhalde hiçbirimiz sosyal medyada tipimizle gündeme oturduğumu öğrenmek istemeyiz. o akli dengesi bozuklar dikkate alınmasa olay büyümeyecek, cevap verilince hop birden gündem oluyor bu sefer futbolcu da olayın farkına varıyor.

    ikinci kısım da muğdat'ın futbolculuğuyla ilgili. peşinen bu transfere karşı olduğumu söyledim. birinci nedeni futbolcuyu akhisar'da aldığı maaşın %400 fazlasına transfer etmek, ikinci nedeni de adamın delicesine sigara içiyor olması. yoksa muğdat'ın yeteneğinde bir sıkıntı yok. benim kızdığım nokta, akhisarspor'un bile o aciz durumunda oynatmadığı adamı biz niye alıyoruz, yani belli ki adamda bazı defolar var. ya antrenmanı sevmiyor ya vücudu sigaradan dolayı 90 dakikayı kaldıramıyor ya da disiplinsiz. var yani bir şeyler. ve bunlar da ''fatih hoca nasılsa adam eder'' kalıbıyla geçiştirilmemesi gereken, taviz verilmemesi gereken şeyler. bir büyük kulüp, sırf başındaki hocası durumu kotarabilir diye sorunları olan, paket paket sigara içen futbolcunun transferini onaylamamalı. bu tarz konular, teknik direktör üstü konular olmalı. nasıl ki bugün fatih hoca istiyor diye emre belözoğlu, volkan demirel gibilerini bu kulübe sokmayacaksak yine herhangi bir teknik direktöre güvenip sigara içen, paket paket sigara içen futbolcuları da kulübe sokmamalıyız.

    ayrıca bu ekonomik krizde, yedekte bulunsun arada işe yarar diye bir futbolcu almanın da doğru olmadığını söylemek lazım. para içinde yüzen real madrid, bayern münih gibi takımlar bile her sene altyapılarından en az 1-2 futbolcu çıkartırken bizim gibi borçtan nefes alamayan takımların gençlere şans vermeme lüksü asla yok. kaldı ki dediğim gibi bir de ekonomik kriz ve ffp sıkıntıları var. ne olurdu yani muğdat yerine atalay oynasaydı? şanımız mı düşecekti? şampiyon olacakken şampiyon olamayacak mıydık? şampiyonlar ligi'nde yarı finale çıkacaktık da atalay yüzünden mi çıkamayacaktık? ne olacaktı yani soruyorum. lafa geldi mi her futbol sohbetinde üç cümleden biri ''gençlere şans verilmiyor'' da iş icraate gelince niye kimse ortada yok?

    son olarak şunu söylemek lazım, bu transferde muğdat'ın zerre kadar suçu günahı yoktur. gayet de masumdur. idmanlarda özverili, takım arkadaşlarıyla şu an gayet samimi, galatasaray'ın büyüklüğünün farkında olan biri. bu çok güzel. umarım yeni sezonda güzel bir performans da verir ve 22. şampiyonluğumuzda önemli bir pay sahibi olur. kendisinin içi rahat olsun, arkasında gerçek galatasaray taraftarı olacak, arena'ya ayak bastığı zaman adına tezahüratlar yapılacak. bir an bile acaba taraftar beni benimser mi diye tereddüt etmesin, futboluna odaklansın.

    yolu açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın