• 226
    yakın geçmişte galatasaray’a sponsor olan firmalara baktığımda, inşaat şirketleri ya da bankalar olduğunu görüyorum. inşaat şirketi tercihlerinde bu güne kadar galatasaray sponsoru gibi bir önceliğim hiç olmadı, çevremde olanını da duymadım. bankalara gelince, türkiye’nin her ilinde ve özellikle istanbul’da ulaşılabilir olan bir banka ile çalışmadık hiç.

    galatasaray, belki fenerbahçe kadar zengin iş adamı portföyüne sahip değil, olanlar da zarar ederim kaygısıyla sponsorluğa pek yanaşmıyorlar. bunun nedeni, sponsorluk konusunda galatasaray taraftarının yeterince duyarlı olmaması kanaatimce.

    kendimden örnek verecek olursam; bu güne kadar böyle bir kaygım hiç olmadı. bunun nedeni bu güne kadar ki başkanların taraftardan kopuk olmasıydı. dursun aydın özbek, duygun yarsuvat, ünal aysal galatasaray sözlük yazarı olarak bana bile bu hassasiyeti kazandıramadı. (hatta dursun özbek tam tersi bir sonuç yarattı)

    ancak durum şu anda çok farklı. galatasaray’ın sponsor bulamaması beni bayağı üzüyor. bizler yurt içinde otuz milyon taraftarı, yurt dışında 50-60 milyon sempatizanı olan bir kulübüz. bu potansiyeli harekete geçirecek bir faaliyet içine girebiliriz. bu günkü yönetimimiz, taraftar nezdinde olağanüstü destek buluyor. fatih terim effect ile birlikte bize sponsor olacak, örneğin bir banka’nın, bir gsm şirketinin ya da benzeri bir firmanın büyük kar edeceği kanaatindeyim. tabi bu banka ya da şirketlerin ulaşılabilir olması gerekir.

    ben şahsen şu anda öyle motiveyim ki, ciddi bir banka galatasaray’a sponsor olsun, mevcut bütün mevduatımı (az ya da çok) o bankaya transfer etmeye hazırım. gsm operatörümü bile değiştirebilirim. hangi alan faaliyet gösterirse göstersin desteklerim. çok ciddiyim ve bunun tek sebebi, sponsoru en çok hakeden galatasaray’ın bu konuda ülkemizde üvey evlat muamelesi görmesi.

    bu nedenle sayın başkan mustafa cengiz ve abdurrahim albayrak böyle bir firma bulup bize sunarlarsa, fatih terim’de örneğin reklam yüzü olursa bütün gücümüzle o sponsoru destekleyeceğimizden emin olabilirler. yeterki ulaşılabilir ve ürünü kullanılabilir olsun.

    otuz milyon taraftarın %90'ının benim gibi düşündüğüne inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın