resim
Olivier Jonathan Giroud
Takım:Milan
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.92
Uyruk:Fransa
  • 220
    fransa milli takımında oynamasını tek sebebi ilginç şekilde başka adam akıllı fransız pivot olmamasıdır.* bu kadar basit. öyle çok üst seviye bir oyuncu olmasa da top indirebiliyor, duvar olabiliyor, güzel top saklıyor. böyle bir oyuncuya göre de fena top dağıtmıyor. kulağa saçma geliyor ama bunları yapabilecek başka bir fransız oyuncu yok. zaten deschamps da gol atmasını beklemiyordur bu kalastan, kadroda gol yükünü çekecek başka oyuncular var.

    misal lacazette bence giroud'dan daha kaliteli, ama yukarıda saydıklarıma göre değerlendirirsek giroud'nun yanına yanaşamaz. ya da gomis bu bahsettiklerimizi kısmen yapabilse de kıyaslandığımızda giroud'nun kadar pivot özelliği taşımıyor.

    bende ayar oluyorum bu kazmaya ama oynamasının arkasında makul bir sebep sonuç ilişkisi var. mesela hücum hatlarını kıyaslarsak bence arjantin hem nitelik hem nicelik olarak fransa'dan çok daha öndeydi, ama sadece orta saha zaafiyetiyle açıklayamayacağımız bir kabızlık vardı takımda. haliyle sadece oyuncuları kafa kafa kıyaslayarak "giroud niye oynuyo lan" demek bence yanlış bir bakış açısı oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın