resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:26
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 112
    bu sezon* takımımızda forma giyecek rotasyon oyuncusudur. hocanın* bu oyuncuyu ilk onbire yerleştirme planı yok diye ummaktayım. benim gözümde, geçen sezon* rotasyon oyuncusu olması için hocanın defalarca fırsat verdiği ama bir türlü bekleneni veremeyen hatta ve hatta beklenenden çok daha kötü bir performans sergileyen, (bkz: yasin öztekin)' in yerine yapılmış bir transferdir. asıl mevkisi sol kanat olmakla birlikte, santrafor ve sağ kanat mevkiinde de oynayabiliyor olması rotasyon oyuncusu kelimesinin içini doldurmaktadır.

    bununla beraber şimdiden kendisini kazandıracağı gol veya asist sayısıyla değerlendirmemek gerektiğini düşünüyorum. kişisel beklentim deplasmanlarda öne geçtiğimiz maçlarda*(u: hatırlayalım. bu maçta 2-0 öne geçmiştik. ancak maçın 2-2'ye gelmesine engel olamamıştık. hem de ciddi bir baskı yiyerek... neyse ki sinan gümüş'ün son dk'larda attığı golle maçı 3-2 kazanmıştık. yine de büyük bir rezillikten son anda kurtulmuş olduk. zira şampiyonluğu bu tarz bir geri dönüşle kaybetmek ciddi bir tavma oluşturacaktı.) rakibe bizi yakalama fırsatı vermeyecek şekilde tehdit oluşturmasıdır..

    satın alma opsiyonu olursa harikadır ancak satın alma opsiyonu bulunmasa da oyuncunun takımımıza katkıda bulunurken kendini geliştirmesi de son derece önemlidir. ingiliz futbol takımları futbolcularını türk takımlarına kiralamaktan pek hoşlanmıyorlar. örneklerden (bkz: jason denayer) geçtiğimiz sezonun* ikinci yarısında, yani hocanın gelişiyle beraber, çıkışa geçerek ilk onbir oyuncusu hüviyetine bürünse de takımda bulunduğu daha önceki sezonla birlikte toplam iki sezonda* beş farklı hocayla çalışmış, istikrarlı forma şansı bulamamış ve dolayısıyla herhangi bir gelişim gösterememiştir*. bu algı kırılması durumunda önümüzdeki 3 sezon boyunca* uefa ile yapılan finansal fair play anlaşması nedeniyle ihtiyacımız olan bu tarz kiralık oyuncuları takımımıza kazandırmak kolaylaşacaktır.

    söz ettiğim negatif algıyı kırması, takımımıza katkıda bulunması ve gelişim sağlaması dileğiyle yeni oyuncumuz (bkz: henry chukwuemeka onyekuru) ' ya başarılar diliyorum...

    edit: minik kelime düzenlemeleri...
App Store'dan indirin Google Play'den alın