resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:26
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 52
    10 maddede henry onyekuru!

    10- tam adi: henry chukwuemeka onyekuru
    *uzun adı henry chukwuemeka onyekuru 5 haziran 1997 nijerya doğumlu. 1.75 boyundaki sol kanat oyuncusu aynı zamanda forvet de oynayabiliyor.

    9- altyapi eğitimini doha'da aldi
    *henry, altyapı eğitimini katar doha'daki aspire academy'de aldı. burada modern bir eğitim alan henry, akademinin anlaşmalı olduğu takımlardan kas eupen'e gitti.

    8- eupen ile belçika'yi kasip kavurdu
    *henry onyekuru 2015/16 sezonunda belçika ekibi kas eupen formasıyla 19 maçta 5 gol attı. bir sezon sonra ise onyekuru 41 maçta 25 gol atarak avrupa devlerinin dikkatini üzerine çekti.

    7- çalişma izni alamadiği için kiralandi
    *henry onyekuru bu performansının ardından 8 milyon euro karşılığında ingiltere premier lig ekiplerinden everton'a transfer oldu. nijeryalı futbolcu, britanya'dan çalışma izni alamadığı için belçika devi anderlecht'e kiralandı.

    6- belçika'nin en iyi genç oyuncusu
    *geçen sezon anderlecht formasıyla 28 maçta 10 gol atan 1.75 boyundaki kanat oyuncusu belçika ligi'nen en genç oyuncusu seçildi.

    5- henry'nin öne çikan özellikleri
    *henry onyekuru, müthiş sprint hızı, aniden hızlanabilmesi ve dripling sırasındaki dengesiyle büyük fark yaratıyor. çok çevik olması nedeniyle ceza sahasına rahat girebilen henry, karşı karşıya pozisyonlarda beklentilerin ve yaşının üstünde bir bitirici. ayrıca, ceza sahası dışından şutları da tehlikeli...

    4- henry'nin oyunundaki zayif yönler
    *henry'nin oyunundaki zayıf nokta savunması ve fiziksel özellikleri. henüz 21 yaşında olduğunu düşünürsek, dayanıklılığı ve fizik gücü çok düşük. hızı nedeniyle rakipler durduramayınca faul yapmaya başlıyor. fauller sertleştikçe henry sakatlığa daha açık hale geliyor.

    3- diz iç bağ yirtiği nedeniyle sezonu kapatti
    *henry, diz iç bağ yırtığı nedeniyle 23 aralık 2017'den bu yana sahalardan uzak. eğer sezonun tamamını ilk yarıdaki gibi oynayabilseydi, everton'da bile kalmayıp daha yüksek bir kulübe transfer olabilirdi. ligin ilk yarısında 9 gol atan henry, muhtemelen sezonu 20 gol civarında bitirecekti.

    2- 8 ay boyunca sahalardan uzak kalacak dendi
    *henry, sakatlığı sonrası önemli bir ameliyat geçirdi. anderlecht'in 29 aralık 2017'deki açıklamasında onyekuru'nun 8 ay boyunca sahalardan uzak kalacağı ve ardından sahalara döneceği belirtilmişti.

    1- sakatlanmasaydi, dünya kupasi'ndaydi
    *henry, şayet sakatlanmasaydı nijerya ile dünya kupası'nda boy gösterecekti. zira, nijerya'nın gelecekteki en büyük oyuncularından biri olarak tanımlanıyor.

    kaynak: https://www.sporx.com/...SXGLQ34927SXQ?sira=1
App Store'dan indirin Google Play'den alın