• 66
    --- alinti ---

    10a 10 bir istop bir pas ortada sıçan !
    barcelona 2-0 inter

    maç başlar başlamaz başladı barcelona presi ve pas trafiği. hani top göstermediler buna denmezse ne denir ben bilmiyorum. ben bir yerde, liberoya markaj yapılır mı demiştim de gülmüşlerdi. (hamit, kulakların çınladı mı?) adamlar kaleciye markaj yaptılar
    neredeyse. bu sırada inter 5 pas yaptı, yapabildi. ama son pas ya barcelonalı futbolculara ya da taca gitti. barcelona her topu aldıktan sonra bir istop bir pas şeklinde ortada sıçana başladı. yeni bir şey değil elbette, herkese aynısını yapıyorlar.

    top oynamışlar, idmana çıkmışlar bilir. idmanda düz koşudan önce, hani hoca sahaya gelmeden önce 5 e 2 ortada sıçan oynanır. idman sırasında, çift kale günü değilse ki ; maçtan önceki son idmandır genelde çift kale, hoca takıma kalecisiz maç oynatır.
    duruma göre 10 pas-5 pas yapan 1 gol atmış sayılır falan.
    barcelona idmanda ne yapıyor çok merak ettim. 500den fazla pas yapıyor bir maçta adamlar. bir ara istatistik gösterdi %81 isabetli pas. dalga mı geçiyorsunuz bizle !

    barcelonalı futbolcuların aklında sürekli pas yapmak var. bir istop bir pas oynuyor tamamı, kaleci dahil. bunu adam gibi beceremeyen tek oyuncu da valdes zaten. çok sıkıştıklarında veya slalom yapabileceklerini gördüklerinde dripling başlıyor. istatistik versek ilk anda saçma gibi görülecek, ama futbolda çok yüksek bir oranda beceriyor yetenekli, ince bilekli barcelona’lılar. bir kez bile becersen kritik yerde maçı alıp götürürsün. xavi, iniesta, pedro, alves, henry , pique gibi oyuncular. sahada olmayan messi ve ibrahimoviç var daha. eksikliklerini hisseden oldu mu?

    bu futbol anlayışının başarılı olması için gereken her şey var takımda. tek top oynayabilecek yetenek ki; en zor tek top oynamaktır, sürekli oynama arzusu, ille de topa sahip olma isteği, savunma zamanlarında dirseği, kalçayı, baldırları kullanma tecrübesi, iyi pas atma, iyi şut atma, iyi orta yapma. bir de bunların hepsini yapabilecek fizik ve dayanıklılık. bir de yardımlaşma tam olduğunda durdurmak zor barcelonayı.
    unutmamak gerek, bu kadar güçlü hücum eden takım oyunu sadece saldırarak değil tutarak da yönlendirebildiğini gösterdi. hiç pozisyon vermediler.

    inter hiçbir şey yapamadı, daha doğrusu barçanın izin verdiği kadarını yaptı. yapabilcekleri tek şey maç başlar başlamaz aşırı sertlikte savunma yapmaktı. ama ona da hakem izin vermedi. ve o kadar bariz tekmeler atmak zorunda kaldılar ki, hani inceden, çaktırmadan tekme atmalarına bile izin vermedi barça, interin.
    tamamen kapanıp, katenaçyoya dönüp duran top kullanma peşinde olmalıydılar. ama utandı sanırım mourinho böyle oynatmaya.

    bacelonanın içerde kaybettikleri rubin maçı için ancak olur öyle, top bu denebilir.

    --- alinti ---

    http://captano.blogspot.com/
App Store'dan indirin Google Play'den alın