resim
Ivan Rakitić
Takım:Al-Shabab
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:36
Boy:1.84
Uyruk:Hırvatistan
  • 68
    schalke'nin lincoln'ün yaptığı katkıdan fazlasını beklediği fakat istedikleri o uç "10 numara" verimini kendisinden alamadığı merkez orta saha oyuncusu.

    schalke lincoln'ü bize 5 milyon yuroya okuttuğu zaman rakitic'i de aynı meblağ karşılığında basel'den transfer etmişti. beklentileri yaşı ilerleyen lincoln'ün yerini doldurarak yeni bir lincoln yaratmaktı. schalke'deki ilk sezonunun belli bir kısmı dışında "yeni nesil lincoln" etkisi gösteremedi rakitic. ikinci sezonunda ise schalke üç farklı teknik adam değiştirince kendisi sarsılmıştı. her gelen yeni teknik direktör ivan'ı farklı pozisyonlarda kullandı (sağ - sol açık, ikinci santrfor vs.). bu durum haliyle kendisini ve takımını ciddi manada baltaladı ki schalke o sezonu 8. sırada tamamlamıştı bundesliga'da.

    rakitic'in esasen bir 10 numara oyuncusu olmadığının, merkez hatta defansif yönü güçlü bir orta alan oyuncusu olduğunun kaşifi felix magath'tır. schalke'deki son sezonu olan 2009 - '10 sezonu boyunca magath kendisini daima merkez orta sahada kullandı. hatta yeri geldi ön libero olarak da görev aldı.

    bundesliga'da 97 maça çıkmış 3 sezon boyunca ve 6804 dk süre almış ki bu da ortalama 75 maça tekabül ediyor ortalaması alınınca. alman ligi kariyerinde 12 golü 23 de asisti var. (örnek olsun diye* not düşeyim; lincoln'ün 42* süper lig maçında 13 golü, 20 asisti varmış.)

    rakitic'in asıl olayı schalke'den ziyade 2.5 milyon yuroya transfer olduğu sevilla serüvenindedir. star beklentisi yaratan fakat bir türlü o çizgiyi aşamayan hırvat oyuncunun asıl patlama yaptığı yer la liga'dır.

    pozisyonlarının farklı olması müsebbibiyle lincoln - rakitic kıyası çok doğru bir karşılaştırma değil bana kalırsa.

    lincoln mü?

    neler bekledik biz kendisinden, neler sundu kendisi bize... :(

    edit: bilgi hatası düzeltildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın