resim
Orkun Uşak
Görev:Kaleci Antrenörü
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 125
    (bkz: 9 şubat 2008 galatasaray vestel manisaspor maçı)

    ali samiyen'de arkadasin babasinin kombinesiye numarali da yerimizi aldik (numarali dedigime bakmayin boyle godaman tribun yoktu ki bir sene sonra bendeniz kapalidan kombine alacaktim.) uefa kupasinda bayer leverkusen maci oncesi burak'li selcuk'lu, kulubede hiperaktif yilmaz vural'li manisaspor karsisindayiz. fenerin kadrosundaki brezilyalilarla yengec dansi geyigine, 11 yerli oyuncuyla ciftetelli ile karsilik verdigimiz zamanlar...*

    mac basladi. baya hizli basladik, once baris ozbek sonra hakan sukur. bir de arda da penaltidan atinca bir anda 3-0 one gectik.mac kafada bitmisti. ilk yariyi 3-0 onde kapamistik yanlis hatitlamiyorsam. mac orda bitti dedik devre arasi kac farka gider onu tartisiyoruz. bufeden sosisli hamburger vs. yedikten sonra ikinci yari arkadasla yerimizi aldik. 4 oldu derken manisa bir gol atti. seref goludur olsun o kadar dedik ve umit karan ile 5'i bulduk.

    iste yazimin burdan sonrasi gerilim dolu bir orkun usak yazisidir. evet kankiler durumu bir anda 5-3'e getirdi ve hepimiz ne oldugunu sasirmistik. ama oyle bir durum ki, kalemize gelen her top gol oluyor. bir anda hepimiz panikledik. oyle bir anki adamlar neyi vursa bizim orkun iceri aliyor. en son bir pozisyon oldu, manisali oyuncu (ismini hatirlamiyorum) 5-4'e getirebilecekken kacirdi. sonra da hakan sukur ile 6-3 yaptik maci bitirdik.

    ama ben hayatimda hic bu kadar kaleci stresi yasamadim. orkun usak oyle bir kaleciydi ki hiperaktif olmasina ragmen ucamiyordu. en azindan estetik ucamiyordu. o yuzden koseye giden toplar genelde gol oluyordu. hayir biz kendisinden once anfield'da, nou camp'ta, hatta saracoglu'nda rapaic'in doksana giden topunu ucarak cikaran bir mondragon izledik. o mondragon ki kariyerinde tek frikik golunu david beckham'dan* ve selcuk inan'dan yemisti (2-2'lik mac. meduna'nin kalp krizi gecirdigi. golu atan hakan balta'da olabilir emin degilim) ordan tabi ucmayi beceremeyen bir kaleciye gecmek bizim icin en hafif tabirle kultur soku olmustu.

    orkun usak'da zaten leverkusen'den 5 yedi, sonra lig sonuncusu kasimpasa'dan da frikik golu yiyince kalli'ye oynamak istemedigini psikolojisinin yerinde olmadigini soylemisti. ne zaman yerindeydi ki be orkun....gene de 2007-2008 sampiyonlugunda emegi vardir, hakkini da verelim.

    soz konusu macin ozeti:

    http://tr.beinsports.com/...acta-9-gol-atilmisti
App Store'dan indirin Google Play'den alın