• 124
    premier league'in bambaşka bir seviye olduğunu göstermiştir. buna (bkz: #2457403) devam niteliğinde birşeyler karalamak istiyorum.

    belçika ligi'nin kalitesi (ki türk ligiyle aralarında dağlar yok), takımlarının avrupa kupaları performansı vasat. belçika'nın bugünkü başarısı premier league oyuncuları sayesinde. bence bu belçika futbol altyapı faktörünün bile önünde.

    çünkü öyle olmasa belçika ligi kalitesi daha yüksek ve izlenebilir, belçika takımları da avrupa kupalarında daha başarılı olabilirdi. aynı altyapının imal ettiği futbolcular bunları başarabilirdi.

    ama onların federasyonu elit isimleri 18 olmadan premier league'e, kusursuz bir pazarlama projesiyle göndererek, bugünkü jenerasyonu yarattı.

    yazımın bundan sonrası türkiye için. tff'yi ele geçirmesine göz yumulan menajerler, premier legue'de şampiyonluğa oynayan devleri geç, ilk 5'i zorlayacak takımlara türk futbolcularını transfer ettirmeleri talimatıyla sadece, bugün buralarda biz olabiliriz. ama belçika örneğine bakınca, 7-8 senelik bir kredi isteyen süreçtir bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın