• 20
    iki defansif takımın yarı final için mücadelesi. ikisi de yenilmesi zor takımlar ama hücum etmek zorunda kalınca zorlanan takımlar. maçta dikkatimi çeken durumlar:
    1-maçta laxalt-mbappe eşleşmesini izlemek zevkli olacak. açıkçası dananın kuyruğu burada kopabilir. diğer eşleşmelerde oyun sıkışabilir.
    2-fransa'da matuidi kart cezalısı. deschamps'ın onun yerine koyacağı adam ya merkezi üçlüyecek(n'zonzi-tolisso) ya da lemar-fekir gibi isim olacak ve ofansı dörtleyecek.
    3-skora bağlı olarak top fransa'nın ayağında kalacak. uruguay buna fransa'yı mecbur edecek. bunun karşısında fransa'nın dört stoperli defansı ile ince yaratıcı olmayan orta sahası ile ne kadar set oynayabilecek, merak konusu. giroud'a çok iş düşecek.
    4-cavani uruguay için suarez'den daha kritik bir oyuncu. hem takımın ofansa geçiş noktasının cavani olması hem de defansif katkısı yönünden kendisi oynamazsa uruguay adına büyük kayıp olur. suarez ileride çok kopuk oynuyor ve çok top eziyor. potansiyel tehlikesine, yıldızlığına eyvallah ama bence vasat bir turnuva geçiriyor. suarez bu maçta da kötü olursa uruguay'ın şansı çok az.

    cavani oynarsa maç için yüzde 50-50 diyorum. oynamazsa 65-35 fransa diyorum.
    öte yandan deschamps 3'lü orta sahayla mı 4'lü hücumcuyla mı çıkacak, bu da maçın kaderini çok etkiler.
    gönlüm uruguay'dan yana. hem muslera'dan dolayı, hem de 2006 fransa'sından sonra fransa'nın bana bir türlü sevimli gelmemesinden dolayı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın