• 123
    herhalde bir 5-6 yıldır kendileri hakkındaki beklenti en üst düzeyde, ancak bu beklentinin içini dolduracak bir başarıları olmadığı gibi oyun olarak da isteneni verdiklerini görmedim. 2018 fifa dünya kupası'nda da en azından yarı final görmemeleri hâlinde abartılmış bir takım oldukları rahatlıkla söylenebilir(euro 2016'da çeyrek finalde galler'e 3-1'le elenmişlerdi). kâğıt üstünde yıldız oyunculardan kurulu olmalarının hiçbir önemi yok(millî takımlarda turnuva hazırlığı, teknik direktörün taktik birikimi ve kararlarıyla takım tecrübesinin çok çok daha önemli olduğunu sürekli idrak ettiğimiz bir turnuva geçiriyoruz mâlum), göze sempatik gelen ya da seyir zevki yüksek bir futbolları da yok zaten.

    6 temmuz 2018 belçika brezilya maçı belçika futbol tarihinin en kritik maçlarından birisi bu anlamda. kazanmaları hâlinde hem turnuvanın en büyük favorisini eleyecekler, hem de tarihlerinde ilk kez dünya kupası şampiyonluğuna bu denli yakın bir konumda olacaklar(1986 fifa dünya kupası'nda oynadıkları yarı final ve kazandıkları 4.'lük en önemli başarılarıydı ancak o turnuvadaki arjantin ve batı almanya ağırlığında ve baskınlığında bir takım -brezilya'yı elemeleri hâlinde- kalmamış olacak, ki bu kendileri açısından çok önemli bir ayrıntı).

    yine de ben brezilya karşısında fazla şanslarının olmadığını(iki yarıda yiyecekleri birer golle 2-0 ya da 2-1 gibi bir skorla) ve 2018 fifa dünya kupası'na çeyrek finalde veda edeceklerini düşünüyorum.

    edit: haklarını yemişiz, brezilya'ya karşı çok akıllı bir futbol oynayarak turu geçen taraf oldular.
App Store'dan indirin Google Play'den alın