• 258
    tepki almasa maaşını bağışladığınu açıklayacak mıydı? pek inanmıyorum, güvenmiyorum.

    öyle bir ülke ki; insana, arabasına göre muamele yapılan, böyle lüks ya da yüksek modele sahip olan insana toplum içerisinde saygı duyulması. bu köyde bir üst model traktöre sahip olmaktan tut, ferrari'ye kadar varır. eğer böyle bir aracın varsa bu ülkede insan sana saygı duyar, ne yazık ki böyle bir zihin tutulması hakim ülkemizde.

    sen, ben cebimizdeki telefonu çıkartıp masaya koymaya utanırken ahlaki açıdan ve bu vicdanını rahatsız edebilirken, bir yanda da yediğini, sıçtığını göstermek isteyen insanlar var. bilinç, ahlaki değerler, görgü ve egoları sorunluyken, giydikleri, içtikleri, bindikleri, indikleri, bulundukları mekan ile bu eksikliklerini kapatmaya çalışıp, toplumun içerisinde kabul görmeye hatta ulaşılmaz etiketine sahip olmaya çalışıyor.

    böyle bir ülke ve topluma dönüştük be yazık ki. bu finlandiya, norveç mevzusuna girmek istemiyorum fakat müzik ve meslek yüzünden tanıştığım kuzeyli arkadaşlarım, burada gösteriş şıv yapan insanlarla aynı sosyal sınıfta/düzeyde/makamda olup daha fazla maaş alıyorlar fakat adamların bir kısmının yüksek fiyatlı akıllı telefonlara geçişi bizden daha yavaş oldu ve hala da o kadar yaygın değil. bindikleri araçları göremiyorsunuz çünkü fotoğrafını çekip paylaşmıyorlar. parasını bizimkiler gibi sosyal medya paylaşımı için lüks mekanlarda takılıp, tatil yapmıyorlar. evet bu bir kişisel tercih olabilir fakat burada işaret etmek istediğim nokta başka. "gösteriş" değil "anı" olarwk fotoğraf çekiliyor. ve kazandıkları para ile yaptıklarını, yaşamlarının sadeliğini görünce şaşırıyorum, şaşırıyordum.

    çılgın mobiletli kenan'a gelirsek; arkadaşlar gerekli tanımlamayı yapmış zaten, ellerine sağlık. bir de bunun benzeri vardı torpilli hem de jason tahincioğlu. gerçi şampiyonluğu yoktu ama denkleriyle yarıştığı için yoktu ve yetersiz olduğu için. bir yarışını izlerken (evet ruh hastasıyım formula organizasyonu yüzünden) spiker şöyle bir cümle kurmuştu hakkında "jason 17. olarak bu sezonun en iyi derecesini elde ediyor (sayı +\- 2-3 değişebilir). hiç unutamam bu sözü. belki de jason, kenan' dan daha cesaretli ve gururluydu, en azından denkleriyle yarıştı ve denedi. o 17. ciliğe gülsem bile daha değerli daha omurgalı bir sonuçtur benim için, kenan'ın şampiyonluğundansa.

    hayatı boyunca, spor kariyeri boyunca duruşu belli olmayan, bazı durumlar şekillendiğinde form değiştiren tiplemelerden birisin. milletin vekili olmayan vekillerden birisin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın