• 16
    dünyanın belkide en haysiyetli, en şerefli insanlarının yaşadığı ülkedir. sofraya 2 kişi oturuyorsa ve sadece 1 kişi yemek istediyse gelen tabak ortaya konur. bir japon milletin hayrı için bir ev yapacaksa kendisine bir kürek vermeniz yeterlidir. ne döner çimento ister ne de yardım. yoksulluk döneminde pirinci yosuna sarıp içine biraz faydalı olsun diye balık koyan ve bütün dünyaya sushi yi sevdiren ultrazeki bir topluluktur. sokakları tertemizdir, insanları bedenen tertemizdir, kalabalık metrolarına binerken birbirlerinin ciğerine kadar yapışır, kimseyi dışarda bırakmaz ve yol boyunca ne kavga çıkar ne de biri diğerini taciz eder. bir japonla karşılıklı kahve içerken yüzündeki gülümseme acı kahveyi şerbetler. japon sır saklar, çok zorlarlarsa harakiri yapar, elinde silahı yoksa ülkesi için uçağa paraşütle kamikaze yapar, şifa bulmak ve keyif almak için satsuma yapar, artistik yaparsanız karate yapar ama yere düşen adama tekme atmaz. müslüman dünyasında günün ilk ezanı bu ülkede okunur. türklere beyaz kardeşim derler. düğünleri eğlenceli olur, içmeleri keyifli, arabaları dayanıklı, mühendislik ve arkadaşlıkları sağlam olur.

    japonlarla çok anılarım vardır mesela bi keresinde; istanbulun eski gece klübü reinada kapıdaki bodyguard kendilerini geri çevirince hiç itiraz etmeden gülümseyerek kapıdan dönmüş ve ortaköye doğru yürümeye devam etmişlerdir. bi keresinde jakartada tüm masaların ortak olduğu bir lokantada karşıma hiç tanımadığım bir japon oturup çayım bittiğinde bardağımı doldurmuştur.

    bunlar belki basit şeyler olabilir ama hiçmi kötü bir insan çıkmaz kardeşim bir ülkeden. bina tepelerine çanak anten takmak yerine altyapı sistemini geliştirip tüm dünyanın kablolu yayına geçmesinde öncü olan, boş kalan bazı çatılarına hali saha yaptıran, tepelerini hem güneşin zararlı ışınlarında korumak, hemde akşam olunca aydınlanmak için solar paner yerleştiren, döşedikleri drenajlar ile binanın kullanım suyu ihtiyacını karşılayan hayranlık ötesi bir insan ırkıdır japonlar. istese 45 saniyede ingiltereyi havaya uçurarak burkina faso ya komşu ülke haline getirecek savaş gücüne, amerikanın tüm enerji kaynağını kesip uçakların bile kalkamayacağı bir enerji sokunu yaşatacak teknolojiye, rusları ikna yeteneğiyle mikronizya adalarına gitmeye ikna edecek sosyal zekaya, güneşin önünü kapatıp dünyayı 1 günlük cola dolabına çevirecek nükleer silaha, herkes uyurken okyanusyanın poposuna roketler takarak dünyayı karadeliğe itecek güçleri olmasına rağmen o tertemiz kalpleri bunları yapmaya izin vermemektedir.

    unutmadan dünyada o kadar çok japon vardırki küçük bir japon disipliniyle aynı anda osursa, himalayalar deniz seviyesine iner, alplerde gezen inekler sütten kesilir, gastroentologlar işi bırakır.

    işte bu insanlara dünyanın yönetimi verilebilir. 5 dakikada tüm sorunları çözer sonra penguenlere ceket giydirmek için yola çıkarlar.

    ne kadar sevdiğimi japon bir arkadaşımın bana koymuş olduğu takma isimden anlayabilirsiniz.

    japonları sevin.

    japon olun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın