resim
Alexsandro de Souza
Görev:Teknik Direktör
Takım:Antalyaspor
Yaş:47
Uyruk:Brezilya
  • 1448
    türkiye'nin kaçıncı iyi yabancı futbolcusu bilmiyorum, böyle bir sıralamaya da inanmıyorum. her futbolcu farklı teknik adamın elinde değişik performans gösterir. en yakın örneği donk. mourinholu sneijder, inter'den kovulan sneijder...

    ama alex gibi futbolcular liginizi geliştirir. bana göre saygı duyulacak bir isimdir.

    öte yandan futbolcuların centilmenliklerini değerlendirirken içinde bulundukları ortama da bakmak lazım. fenerbahçe sürekli hakemler tarafından kollanan, dolayısıyla yaptığı yanına kar kalan bir camia. sahada da durum bu. haliyle oradaki futbolcular ister istemez limitleri zorluyor. aynı adamlar galatasaray'da olsa oradaki çirkefliği gösteremeyecekler. bir benzeri de galatasaray'daki futbolcular için geçerli. riera mesela çaktırmadan sağlam pislikler yapardı. fenerbahçe'de oynasa bizde yaptığının 10 katını yapacaktı.

    alex fenerbahçe gibi bir takımda her türlü falsosuna rağmen yine de centilmenliğini koruyabilmiş bir isimdir. bu açıdan da taktir ediyorum kendisini.

    emre belözoğlu gibi, volkan demirel gibi futbolcularla bize rakip olacaklarına alex de souza gibi futbolcularla rakip olsunlar. biz de yenilsek bile rakibi alkışlayabilelim. futbol böyle güzel oluyor çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın